10 secrete pentru clătite ideale, care până acum nu erau cunoscute. Descoperă taina!

Toți vor să mănânce clătite, dar nu toți le pot găti… Gospodinele trebuie să depună eforturi pentru ca acest fel de mâncare să fie cu adevărat gustos și frumos. Trebuie să atrageți atenție la câteva moment importante pentru ca clătitele să fie ideale. Urmați aceste reguli pentru pregătirea clătitelor și cu siguranță veți obține cele mai delicioase clătite!

prev

Cum să pregătiți clătite ideale

 1. Alegeți întotdeauna cele mai calitative produse. Aluatul pentru clătite, în principal, este compus din 3 ingrediente: ouă, lapte și făină. Fiți atenți ca ouăle și laptele să fie proaspete, alegeți un lapte nu prea gras.
 2. Respectați proporțiile ingredientelor pentru a obține consistența potrivită a aluatului. În primul rând bateți ouăle cu un vârf de cuțit de zahăr și sare. Chiar dacă aveți un blender, cel mai bine este să începeți să bateți ouăle cu furculița.
  Adăugați făina treptat ca să nu se formeze cocoloașe, în nici un caz să nu puneți mai multă făină dintr-o dată. Când ouăle se omogenizează cu făina și compoziția devine mai vâscoasă puteți să adăugați laptele. Cu siguranță nu se vor forma cocoloașe!
  1
 3. Așteptarea este importantă în multe situații din viață. Este și cazul clătitelor! Cel mai gustos aluat este cel care s-a odihnit o zi înainte de pregătire în frigider. Verificați și convingeți-vă!
 4. Prima clătită întotdeauna se face boț, însă nu vă grăbiți să vă dezamăgiți de talentul dvs.
  2 
 5. Tigaia potrivită este un element nu mai puțin important pentru clătite reușite. Cumpărați o tigaie de calitate specială pentru clătite. Vă veți ușura viața!
 6. Mai puțin unt! Ca să aveți clătite gustoase, nu este neapărat să fie pătrunse de unt. Mâncarea grasă nu este atât de sănătoasă. Totodată, untul reduce din calitatea clătitelor.
 7. Dacă doriți clătite cu fructe, pregătiți umplutura în funcție de fructe. De exemplu, este binevenit ca merele să fie puțin fierte sau înăbușite cu scorțișoară și zahăr înainte de a fi puse în clătite. Acest lucru se referă la toate fructele tari.
 8. Întoarcerea corectă a clătitei este o adevărată artă! Învățați-vă să faceți mișcări simple și hotărâte. Dezvoltați-vă viteza și reacția rapidă. Este nevoie de experiență pentru clătite reușite.
 9. Stropirea clătitelor dulci cu suc de lămâie este o idee minunată, va sublinia gustul gingaș al aluatului.
 10. Nu economisiți pe mărunțișuri! Dacă pregătiți clătitele din cele mai bune produse, atunci alegeți și cea mai bună ciocolată și cel mai bun gem! Gătiți cu suflet și atrageți atenție la detalii.
  3

Vi s-a făcut poftă de clătite? Urmați aceste sfaturi simple și veți face niște clătite delicioase. Fiecare poate găti clătite, fiți siguri de forțele dvs!

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com