17 moduri de a transforma o prăjitură obişnuită într-o adevărată capodoperă!

Cu toţii avem uneori dorinţa de a pregăti ceva original, fără însă să pierdem mult timp pentru aceasta. Cea mai bună soluţie în astfel de cazuri este să utilizăm o reţetă simplă pe care să o servim într-o formă atât de deosebită, încât mesenii să se întrebe “cum oare au reuşit aşa ceva?”

Tot de ce vom avea nevoie este aluatul simplu sau foietaj cu umplutura preferată şi un pic de imaginaţie. Echipa a adunat pentru dvs. câteva exemple de organizare artistică a celor mai simple bucate.

Trandafiri din aluat
1

Foto: fabfoodis

Tăiem aluatul felii. Adăugăm umplutura (de carne, legume sau fructe) şi rotim feliile în formă de trandafiri.

Pere în foietaj
2-553x1024 (1)

Curăţăm bine perele, le tăiem în jumătate, le acoperim cu foietaj şi le coacem.

Biscuiţi “Nasturi”
3

Putem face biscuiţi de această formă cu ajutorul unui dop din plastic şi a unui pai pentru suc.

Prăjitură cu ciocolată “Steluţă”
4

Vom avea nevoie de două blaturi de aluat: unul îl ungem cu unt de ciocolată şi îl acoperim cu al doilea. Apoi le tăiem şi le rotim conform imaginilor de mai sus.

Coptură cu carne “Crizantema”
5

Întindem aluatul cu drojdie într-un strat nu foarte subţire. Facem cerculeţe de aluat cu ajutorul unui pahar, punem deasupra carne tocată şi brânză sau caşcaval, apoi le îndoim în jumătate, unim marginile şi le punem astfel în forma de copt.

Biscuiţi “Iepuraşi”
6

Tăiem biluțele de aluat cu foarfecele în formă de “urechiușe” de iepure. Apoi cu un chibrit facem şi “ochişorii”.

Biscuiţi ajuraţi cu măr
7

După ce întindem aluatul, îl tăiem în bucăţele de forma arătată în imagine. Le umplem cu măr şi le coacem, apoi presărăm cu zahăr pudră.

Flori de muşeţel cu gem de lămâie
8

Facem “floricele” din luat, le punem în forma pentru copt şi le umplem cu gem de lămâie sau orice altă umplutură dulce.

Chec cu îngheţată
10-578x1024

Turnăm aluat în formele de copt până la jumătate. Deasupra presăm cu o formă identică, obţinând un fel de coşuleţe, pe care le şi umplem cu îngheţată.

Cornuleţe de ciocolată
9

Vom avea nevoie de aluat obişnuit şi de aluat “de ciocolată”, cu adaos de cacao. Întindem ambele blaturi şi le punem unul peste altul, apoi tăiem formele ca în imagine şi facem cornuleţe.

Flori din foietaj cu gem de caise

Tăiem aluatul foietaj rondele. În mijloc punem o prună uscată şi facem floricelele, ca în imagine. Apoi le prăjim şi adăugăm deasupra gemul preferat.

Coşuleţ împletit

Vom avea nevoie de aluat pe bază de drojdie, un ceaun şi multă răbdare. Întindem aluatul şi îl tăiem în fâşii. Învelim partea exterioară a ceaunului în folie de aluminiu, îl întoarcem cu gura în jos şi începem să aşezăm fâşiile, astfel încât să obţinem împletitura dorită.

Prăjitură din mere cu flori

Tăiem merele cu tot cu coajă în fâşii cu ajutorul unui curăţător de legume. Aşezăm fâşiile în formă de trandafiri pe care îi înfrumuseţăm cu zahăr pudră sau cu altceva la dorinţă.

Tort “Zebra”

Facem două feluri de aluat: unul obişnuit şi unul cu adaos de cacao. Cu maximă atenţie le aşezăm pe rând în forma de copt, ca în imagine, şi punem tortul la copt.

Rulade “Mini-pizza”

Ungem aluatul cu sos sau ketchup, adăugăm caşcaval şi salam şi facem rulada. Tăiem rulada în bucăţi şi le punem la cuptor.

Un alt fel de crenvurști în aluat

14Foto: inspiracyjni

Prăjitura din trandafiri

Împărţim aluatul în 8, îl întindem şi-l ungem cu unt (putem adăuga gem, miere de albine etc.) şi facem rulade mici. Le tăiem marginile astfel încât să obţinem forma trandafirilor. Tăiem ruladele în triunghiuri, ca în imagine, şi le punem la cuptor.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com