17 trucuri în bucătărie pe care nu puteți să le ignorați

Prepararea bucatelor este o muncă destul de interesantă, mai ales atunci când cunoașteți mai multe rețete și doriți să le încercați pe toate. Desigur că sunt diferite trucuri care vă ușurează munca, fie că ajungeți la ele în timp, fie că le cunoașteți deja. Fără acestea nu vă descurcați la bucătărie!

prevask2

Mamele și bunicele noastre ne-au spus diferite secrete cum să ne isprăvim cu o problemă sau alta. Totuși ele nu le cunosc pe toate oricât de înțelepte ar fi. Vă propunem câteva trucuri de care veți avea nevoie neapărat la prepararea bucatelor.

Trucuri în bucătărie

1. Ingredientele lipicioase nu se vor mai lipi de pahar, dacă îl veți unge cu ulei.

93_1

2. Dacă ați găsit vreo cojiță de ou în tigaie, vă vor veni în ajutor bețișoarele chinezești. Este cel mai simplu mod de a înlătura micile bucăți.

97_2

3. Puneți coceanul de porumb în mijlocul formei de copt și tăiați cu atenție grăunțele. Ele vor cădea în formă și nu se vor împrăștia.

6_3

4. Usturoiul este destul de lipicios în timpul zdrobirii și se lipește de mâini. Pentru a evita acest lucru, ungeți mâinile cu ulei.76_4

5. Rodia este destul de dificil de curățat, dar iată o metodă eficientă. Tăiați coaja din partea codiței, ca să apară despărțiturile albe. Iar acum faceți niște tăieturi de-a lungul acestor despărțituri. Întoarceți rodia cu fața în jos și loviți cu lingura peste ea. Vor cădea toate grăuncioarele.

72_5

6. Semințele de dovleac pot fi ușor înlăturate dacă veți folosi o lingură pentru înghețată, deoarece are marginile mult mai ascuțite, decât alte linguri.

72_6

7. Cuptorul sau grila vor fi mereu curate dacă la coacere veți înveli orice bucate în hârtie de copt.

67_7

8. De multe ori atunci când pregătiți peștele acesta are un miros mai puțin plăcut. Vă recomandăm să înmuiați peștele timp de 20 de minute în lapte, după care ștergeți-l cu un prosop de hârtie. Prin această metodă mirosul de pește se neutralizează.

79_8

9. Zahărul are proprietatea de a se împietri la umezeală sau dacă cade puțin lichid pe el. Trebuie doar să-l dați prin răzătoare pentru a-l face din nou nisipos.

91_9

10. Piureul de roșii se prepară foarte ușor. Tăiați roșiile în jumătate și dați-le prin răzătoare mai mare. Coaja rămâne în mână, iar pulpa și sucul în farfurie.

18_10

11. Mâncarea nu va da în foc dacă veți unge marginile cratiței cu ulei.

31_11

12. Dacă plângeți de fiecare dată când tăiați ceapa, atunci trebuie să o puneți în congelator pentru 10 minute, acest lucru încetinește eliminarea substanțelor ce provoacă lacrimile.

12

13. Alunele se curăță mai ușor de coajă dacă veți adăuga două linguri de bicarbonat de sodiu în apa fierbinte. Apoi puneți nucile în apă și lăsați-le 3 minute. După care clătiți-le cu apă rece.

13

14. Mango se taie foarte ușor astfel: tăiați-l în jumătate și aruncați sâmburele. După care tăiați pulpa până la coajă. Acum trebuie doar să întoarceți coaja invers.

14

15. Creveții se curăță ușor cu ajutorul furculiței. Trebuie să introduceți dintele lateral sub piele și scoateți carnea de creveți.

15

16. Roșiile se vor decoji foarte ușor dacă le tăiați în formă de cruce lângă picioruș și le înmuiați în apă fierbinte pentru 2 minute, după care jumătate de minut în apă rece. Acum veți decoji roșiile foarte ușor.

16

17. Dacă doriți să tăiați mai interesant lămâia, faceți niște crestături de-a lungul lămâii și apoi tăiați-o felii care vor semăna cu niște flori.

17

Iată câteva trucuri utile în bucătărie! Cunoaștem că unele dintre acestea cu siguranță le veți folosi și le veți împărtăși și prietenelor!

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com