Ador salamul dulce, dar această variantă îmi place de 100 de ori mai mult! Și se prepară mult mai simplu…

Dacă nu vă puteți imagina o ceașcă de cafea sau ceai fără ceva dulcișor, vă recomandăm să notați această rețetă! “Salamul duce din fructe uscate și nuci” este un desert de post delicios care o să vă încarce cu energie, vitamine, minerale și acizi grași. Acest deliciu sănătos este ideal pentru copii, dar și adulți. Răsfățați-vă cu un desert gustos și sănătos!

Salam dulce din fructe uscate 

Ingrediente

– 250 g de curmale uscate

– 100 g de semințe de susan

– 150 g de nuci caju

– 1 priză de scorțișoară

– 250 g de caise uscate

– 50 g de semințe de floarea soarelui

– 1 lingură de coajă rasă de portocală

– 1 priză de cardamom

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1.  Înmuiați curmalele uscate curățate de sâmburi și caisele uscate în apă clocotită timp de 15 minute. Apoi dați fructele prin mașina de tocat.

2. Uscați la cuptor nucile caju și jumătate din semințele de susan și presărați-le fierbinți în bolul cu fructe uscate. Adăugați condimentele, semințele de floarea soarelui și coaja rasă de portocală, amestecați.

3. Formați salamuri din masa obținută, înmuiați-le în semințele de susan care au rămas și înveliți-le în hârtie de copt. Dați-le la frigider pentru câteva ore.

Notă: puteți prepara salamul din ingrediente după gust: diferite tipuri de nuci, prune uscate, coaja rasă de lămâie, smochine uscate, merișoare uscate…

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv