Ardei iuți marinați super delicioși!

Vă prezentăm una din cele mai simple murături, cu toate acestea, de obicei este foarte apreciată de meseni. Puteți folosi ardei dulci-acrișori, precum și să amestecați printre ardeii iuți și cepe mici, care devin nemaipomenit de savuroase. Ardeii iuți sunt o murătură care de regulă nu face probleme, nici floare, nici nu fermentează, nici nu se înmoaie, asta datorită iuțelii lor naturale. Se pot alege, pentru aceasta rețetă, orice soi de ardei iuți preferați.

untitled-1

Ingrediente

– 1 kg de ardei iuți (puteți folosi ardei de diverse culori)

– 1.5 l de apă

– 130 ml de oțet 9%

– 60 g de sare gemă

– 12 căței de usturoi

– 1.5 linguriță de chimion presat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați ardeii. Curățiți usturoiul. Sterilizați borcanele. Pentru 1 kg de ardei veți avea nevoie de 4 borcane cu volumul de 750 ml.
untitled-1

2. La fundul fiecărui borcan puneți câte 3 căței de usturoi, tăiați în jumătate.
untitled-1

3. Tăiați ardeiul rondele, alternând culorile acestuia. Dacă doriți ardei marinat mai puțin picant, curățiți-i de semințe.
untitled-1

4. Umpleți borcanele cu ardei. Nu prea dens.
untitled-1

5. Cu ajutorul unei piulițe cu pisălog, presați chimionul. Astfel acesta devine mai aromat.
untitled-1

6. Turnați apă într-o cratiță. Când începe a fierbe adăugați sarea, chimionul și oțetul. Amestecați și aduceți compoziția iarăși până la fierbere.
untitled-1

7. Turnați marinada clocotită în borcane. Închideți borcanele cu capace sterilizate.

8. Sterilizați borcanele în apă clocotită (baie de apă) timp de 12-15 de minute. Dacă sunteți amatori de gustări picante și știți sigur că astfel de conserve nu se rețin pentru prea mult timp în cămară, nu este nevoie să sterilizați borcanele cu ardei.

9. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le la temperatura camerei timp de 3 zile. Păstrați ardeiul la un loc întunecat.
untitled-1

Notă: Ardeiul își capătă gustul său delicios și aroma desăvârșită peste 3 săptămâni. Borcanul deschis poate fi păstrat la frigider până la 6 luni. La dorință, puteți acoperi un borcan cu capac simplu și peste 3 zile aceasta poate fi dată la frigider și păstrată pentru consum curent.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv