Atât de simplă și extrem de gustoasă: combinația de ingrediente în această salată oferă un rezultat fabulos!

Această salată originală va fi pe placul întregii familii! Combinația de ingrediente simple este atât de reușită și armonioasă, încât dorești să savurezi încă o porție. Sosul pe bază de smântână cu notă subtilă de lămâie și muștar oferă salatei un gust fabulos, ușor picant și foarte aromat. Vă recomandăm să încercați această salată deosebită cu gust uimitor!

Salată “Firimituri”

Ingrediente

-2 morcovi

-4 ouă fierte

-1 lingură de muștar Dijon

-150 g de smântână

-1 linguriță de coajă rasă de lămâie

-1 legătură de verdeață

-2 cepe

-100 g de pesmeți (sau crutoane)

-2 linguri de sos de soia

-1 linguriță de suc de lămâie

-200 g de ton conservat (sau alt pește)

-1 lingură de oțet

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dacă nu aveți pesmeți, atunci puteți folosi crutoane mărunțite în firimituri sau date prin mașina de tocat. Încălziți tigaia și prăjiți pesmeții până se vor rumeni.

2. Tăiați ceapa semi-rondele, turnați deasupra o lingură de oțet și lăsați-o la marinat timp de 10 minute.

3. Radeți morcovul. Dacă doriți ca aspectul salatei să fie de efect, puteți folosi o răzătoare pentru morcovul coreean. Scurgeți lichidul din conserva de pește și pisați bucățile cu furculița.

4. Curățați ouăle, separați albușurile de gălbenușuri. Puneți 2 gălbenușuri deoparte și mărunțiți celelalte gălbenușuri. Dați albușurile prin răzătoare mică.

5. Combinați tonul, morcovul, albușurile și 2 gălbenușuri mărunțite. Adăugați ceapa marinată spălată și verdeața tocată.

6. Preparați sosul: pisați cele 2 gălbenușuri, adăugați smântâna, muștarul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie, sosul de soia și piper negru după gust. Bateți amestecul.

7. Asezonați salata cu sosul obținut, amestecați și lăsați-o să stea timp de 10 minute, ca să se întrepătrundă aromele. Puneți salata pe un platou, presărați-o cu pesmeți și serviți-o imediat. Puteți amesteca salata încă o dată la masă.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv