Atenție: 5 produse care în nici un caz nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde!

Deseori, încălzim unul și același fel de mâncare, fără a cunoaște consecințele negative ce ne pot afecta sănătatea. Există unele produse, care din cauza structurii sale moleculare devin otrăvitoare dacă le încălzim de câteva ori. Vă prezentăm mai jos 5 produse care niciodată nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde.

Untitled-1

5 produse care în nici un caz nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde! 

1. Sfecla

Sfecla conține o cantitate de nitrați folositoare pentru organism. Totuși, nu încălziți sfecla de două sau mai multe ori în cuptorul cu microunde, de altfel aceasta poate avea consecințe grave pentru sănătate.

2. Cartofii

Amidonul, ce se conține în cartofi are un efect benefic asupra organismului. Atunci când încălziți cartofii de câteva ori, în cuptorul cu microunde, amidonul pierde din proprietățile sale nutritive și benefice, transformându-se într-o substanță nocivă pentru organism.

3. Ouăle

Ouăle fierte trebuie consumate imediat după preparare. Odată ce le veți încălzi a doua zi, acestea pot provoca probleme de sănătate.

4. Puiul

Carnea de pui trebuie consumată imediat după preparare. Când încălziți puiul a doua zi, schimbați structura moleculară a proteinei, ce poate provoca dereglări ale sistemului digestiv. Carnea de pui conține mai multe proteine decât carnea roșie, de aceea pentru un efect benefic asupra sănătății, mai bine e să consumați carnea de pui rece (la temperatura camerei). Chiar dacă o veți încălzi la o temperatură scăzută, mai mult timp, oricum carnea de pui își pierde din proprietățile benefice pentru organism.

5. Ciupercile

Ciupercile reîncălzite pot afecta grav starea de sănătate. Lipidele, fosfatidele și uleiurile esențiale din componența ciupercilor, se transformă într-o adevărată otravă pentru inimă și sistemul gastrointestinal. Consumați ciupercile imediat după ce le-ați preparat sau la temperatura camerei.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv