Bunica prepara acest desert la fiecare sărbătoare. Mi-am amintit și vă împărtășesc rețeta…

“Prunele uscate umplute cu nuci și acoperite cu cremă de smântână” reprezintă un desert delicios și sănătos, plin de vitamine, foarte consistent și hrănitor. Acest desert se prepară foarte simplu, din doar 4 ingrediente, partea cea mai dificilă, fiind scoaterea sâmburilor și umplerea prunelor uscate cu nuci, însă acest deliciu merită tot timpul și efortul depus. Prunele uscate umplute cu nuci sunt perfecte pentru cei care vor să-și mențină silueta. Preparați-le neapărat și bucurați-vă familia cu acest deliciu extraordinar de bun!

Desert din prune uscate umplute cu nuci

Ingrediente

– 500 g de prune uscate

– 250 ml de smântână

– 100 g de nuci

– 1/2 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați atent prunele uscate și scoateți sâmburii. Puneți în locul acestora câte 1/4 de nucă în fiecare prună. Acest proces va dura ceva timp, dar merită!

2. Turnați smântâna într-un vas cu borduri înalte și presărați zahărul. Bateți crema cu mixerul până la dizolvarea completă a zahărului.

3. Așezați un strat de prune uscate pe un platou și turnați deasupra cremă de smântână, puneți deasupra încă un strat de prune uscate și acoperiți-le cu cremă, procedați astfel și cu celelalte straturi.

4. Dați desertul la frigider pentru 2 ore. După ce prunele uscate se vor îmbiba cu cremă, le puteți servi la masă.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv