Carne de porc la cuptor – un deliciu regal chiar la tine acasă!

O friptură de porc bine făcută, însoţită de un vin bun, nu se compară cu nimic într-o seară în care cinezi la un restaurant elegant. Vă prezentăm o reţetă de friptură de porc, pentru a pregăti un ospăţ “regal” chiar la tine acasă.  Aceasta cu siguranță va deveni preferata meselor festive, dar și a cinelor în familie.

Безымянный

Ingrediente

– 1.5 kg de carne de porc cu os

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru marinadă

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de oțet

– 1 lingură de miere

– pasta chili sau ardei iute

– sare

– piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru garnitură

– 500 g de cartofi mărunți

– 500 g de morcov mărunt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru gremolata

– 1 legătură de pătrunjel

– 1 cățel de usturoi

– 1 lămâie (coaja rasă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Presați usturoiul. Amestecați toate ingredientele pentru marinadă.

2. Turnați marinada peste carne.

3. Tăiați ceapa rondele. Adăugați ceapa la carne. La fel, puteți aranja stratul de ceapă ca fiind primul, apoi carnea – al doilea strat. Puneți un capac. Dați la frigider pentru câteva ore (sau pe noapte). Amestecați carnea marinată.

4. Aranjați carnea pe o tavă de copt sau tigaie de dimensiuni mari. Îndepărtați de pe carne marinada în exces și ceapa. Coaceți carnea la temperatura de 220°С timp de 15 minute.

5. Turnați peste carne marinada , dar iarăși, fără ceapă. Micșorați temperatura cuptorului la 200°С și coaceți carnea încă 15-20 de minute.

6. Aranjați în jurul cărnii cartofii curățiți. Amestecați cartofii astfel încât aceștia să se pătrundă cu sucul de carne. Coaceți timp de 15 minute.

7. Adăugați la cartofi morcovul, amestecați ca acesta sa prindă sucul de carne și uleiul. Coaceți timp de 20-25 de minute.

8. De fiecare dată turnați sucul peste carne. Verificați la os dacă carnea e gata. Dacă sucul este de culoare deschisă, fără nuanțe de culoare roșie, atunci scoateți tava din cuptor, acoperiți cu o folie de staniol și lăsați carnea pentru 15 minute.

9. Între timp, pregătiți dressingul (gremolata): tocați mărunt pătrunjelul și usturoiul, dați prin răzătoare măruntă coaja unei lămâi și amestecați. Înainte de servire, presărați carnea cu acest dressing.

Безымянный

Savurați cu plăcere!

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv