Cele mai frumoase bucate pe care le-am gustat! E de necrezut cât este de simplu de preparat!

Dacă iubiți prăjiturile, vă place să îi bucurați pe cei dragi cu aceste delicii, dar sunteți în pană de idei – vă venim în ajutor! Vă prezentăm 15 idei extrem de frumoase, cu ajutorul cărora abilitățile culinare vor crește până la cel mai înalt nivel. Inspirați-vă!

untitled-1

1.Biscuiți ajurați

Întindeți aluatul într-un blat. Tăiați-l precum vedeți în poza de mai jos. Umpleți cu măr ras, amestecat cu puțină zeamă de lămâie. Formați biscuiții.

untitled-1

2.Biscuiți ”Nasture”

Cu ajutorul unui capac de la o sticlă mică de plastic și a unui pai, obțineți niște ”nasturi” crocanți extrem de simpatici.

untitled-1

3. Iepurași pentru copii

Formați bile mici din aluat. Cu ajutorul unui foarfece formați urechiușele iepurașilor. Folosiți un chibrit pentru a face iepurașilor ochii.

untitled-1

4. Flori din aluat foietaj

Tăiați din aluat cerculețe. În centrul fiecărui cerculeț puneți câte o prună uscată. prindeți marginile de aluat, apoi tăiați fiecare floare precum vedeți în poza de mai jos.

untitled-1

5.Tartă din trandafiri

E de necrezut, dar să împodobești o tartă cu flori este foarte simplu. Împărțiți aluatul în 8 părți. Fiecare parte de aluat întindeți-o într-un blat mic, ungeți-l cu dulceață sau pastă de nuci preferată. Rolați fiecare blat cu umplutură și aranjați-le precum vedeți în poza de mai jos.

untitled-1

6. Rulade cu mere sau legume

Cu ajutorul unui cuțit pentru decojirea fructelor și legumelor, tăiați fâșii subțiri de mere sau dovlecei. Formați din ele trandafiri și aranjați-le pe baza din aluat.

untitled-1

7. Faimoasă tartă ”Zebra”

Aceasta este una din cele mai populare tarte ai secolului trecut. Pregătiți două boluri cu aluat: simplu și de ciocolată (cacao). În forma de copt, turnați aluatul pe straturi. Cu ajutorul unei scobitori , trasați câteva linii de la centru spre margine. Obțineți un ornament frumos. Coaceți tarta.

untitled-1

8. Servirea înghețatei

Coaceți aluatu în formă de brioșe în modul arătat  mai jos. Veți putea servi înghețata în coșulețe delicioase.

untitled-1

9.Cornulețe ”Zi și noapte”

Întindeți într-un blat aluat obișnuit și aluat de cu pudră de cacao. Suprapuneți blaturile. Tăiați din el triunghiuri și formați cornulețe.

untitled-1

10.Romanițe cu gem

Întindeți aluatul într-un blat. Cu o formă specială tăiați aluatul floricele. Aranjați floricelele în forma de copt pentru brioșe. Răciți-le. Puneți în mijlocul florii gemul favorit. Presărați cu zahăr pudră.

untitled-1

11. Tarta ”Stea”

Întindeți aluatul în două blaturi. Un blat ungeți-l cu pastă de ciocolată și alune. Puneți alt blat deasupra. Tăiați și îndoiți marginile precum vedeți în poza de mai jos.

untitled-1

12.Trandafiri din aluat – o gustare sățioasă

Tăiați aluatul fâșii subțiri. Adăugați umplutura preferata și rolați trandafirii.

untitled-1

13.Pere învelite în aluat foietaj

Curățiți perele. Tăiați perele în jumătăți. Acoperiți cu aluat și coaceți-le.

14.Crenvurști în aluat

Când aveți poftă de crenvurști în aluat, cel mai bine e să le preparați acasă. În primul rând veți putea alege crenvurștile preferate, în al doilea – le puteți găti într-un mod original.

untitled-1

15. Tartă ”Cu dragoste”

O idee interesantă cum puteți pregăti tarta pentru cei dragi. Cu siguranță vor fi încântați.

untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv