Prepară un chec marmorat cu glazură de ciocolată fără prea multe bătăi de cap!

“Checul marmorat cu glazură de ciocolată” este un desert absolut delicios, suculent și aromat, perfect pentru orice ocazie. Checul se prepară foarte ușor la multicooker, nu necesită mari bătăi de cap și ingrediente sofisticate, dar este foarte gustos și poate fi pregătit oricând aveți poftă de ceva dulcișor. Serviți checul cu o cană de ceai negru sau cafea aromată!chec

Ingrediente pentru aluat

– 1 linguriță de praf de copt

– 2 ouă

– 250 g de smântână

– 250 g de făină

– 2 linguri de cacao

– 1/2 linguriță de vanilie

– 1 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

– 2 linguri de cacao

– 2 linguri de smântână

– 2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Pregătiți toate ingredientele necesare.
c1

2. Bateți într-un bol ouăle cu zahăr, adăugați făina cernută, smântâna și praful de copt, amestecați toate ingredientele și împărțiți aluatul în 2 părți. Adăugați cacao într-o parte (partea cu cacao trebuie să fie de 2 ori mai mică decât cea albă). Adăugați vanilia în partea de aluat albă.
c2

3. Ungeți vasul multicooker-ului cu unt și presărați-l cu un pic de făină, puneți-l la programul de încălzire timp de 2-3 minute.
c3

4. Turnați în vas partea cea albă de aluat, apoi așezați-o pe cea cu cacao. Faceți deasupra câteva mișcări circulare cu ajutorul unei spatule de silicon, apoi faceți mișcări de sus în jos, ca să se amestece aluatul. Este suficient să faceți aceste mișcări de 3-5 ori, în caz contrar veți obține o masă omogenă de culoare maro.
c4

5. Iată așa arată compoziția după ce am amestecat-o.
c5

6. Puneți prăjitura la programul “Coacere” timp de 50-60 de minute sau la cuptor pentru 40-50 de minute la 180 de grade.
c6

7. Între timp preparați glazura: amestecați cacao, zahărul și smântâna.
c7

8. Întoarceți checul pe o farfurie mare, apoi întoarceți-l încă o dată pe un platou, lăsați-l să se răcească și acoperiți-l deasupra cu glazură. Puteți experimenta cu diverse creme.
c8

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv