Congelatorul va salva aceste produse de coșul de gunoi. 11 trucuri pe care trebuie să le cunoști!

Știați că puteți păstra la congelator nu doar produsele din carne, fructele și legumele pentru iarnă? Echipa Bucătarul.tv vă prezintă 11 produse pe care le puteți congela și folosi atunci când nu aveți timp și puteri pentru a prepara cina. Rămâneți cu noi să vedeți despre ce este vorba.
1

Ce produse puteți congela

1. Clătite cu umplutură

Puteți prepara mai multe clătite apetisante, după care să le reîncălziți în cuptorul cu microunde sau în tigaie pentru micul dejun.

2. Orez

Orezul congelat se prepară mult mai rapid, mai ales atunci când veți găti orezul brun.

3. Prăjitură cu mere

Se pare că puteți congela nu doar aluatul, ci și prăjitura cu umplutură. Înveliți prăjitura în hârtie de copt, apoi puneți-o într-o pungă. Coaceți prăjitura la 150 de grade, fără s-o decongelați.

4. Porumb

Congelați câțiva știuleți cu tot cu pănuși: acestea vor păstra gustul boabelor proaspete și tinere.

5. Sosul de roșii

Sosul de roșii poate fi nu doar conservat în borcane, ci și congelat. Înăbușiți roșiile mărunțite cu condimente și ulei de măsline timp de câteva ore, apoi puneți sosul obținut în forme și dați-l la congelator.

6. Piure de cartofi

Din piureul de cartofi rămas puteți obține pârjoale delicioase. Dar dacă nu vă place acest fel de mâncare, atunci puteți folosi următorul truc. Formați biluțe de cartofi cu ajutorul unei linguri pentru înghețată, așezați-le pe o tavă, congelați-le, apoi mutați-le într-o pungă. Acest tip de piure se păstrează până la 3 luni.

 

7. Lapte

De cele mai multe ori nu folosim tot laptele din sticlă și acesta devine acru. Ca să nu aruncați acest produs sănătos, mai turnați lapte proaspăt în sticlă, lăsând 1/3 din recipient gol și dați-l la congelator.

8. Suc

Congelați sucul la fel ca laptele, nu umpleți recipientul complet.

9. Legume și fructe de sezon

Congelați fructele de pădure întregi, Tăiați legumele și fructele mari cuburi sau dați-le prin răzătoare. Cel mai bine să congelați legumele separat, apoi să amestecați mixul de legume în pungi.

10. Condimente și verdeață

Tăiați mărunt mărarul ofilit, pătrunjelul sau busuiocul, amestecați-l cu ulei de măsline și puneți amestecul în forme pentru gheață – sosul aromat pentru ciorbe este gata.

11. Budinci

Nu vă faceți griji, dacă ați preparat o budincă mai mare. Pur și simplu congelați resturile și reîncălziți-le, dacă este necesar.
2

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv