Cremă fiartă de albușuri – delicioasă, pufoasă și foarte gingașă!

“Crema fiartă de albușuri” este foarte simplă, dar extrem de gustoasă și gingașă, se prepară ușor din doar 4 ingrediente și se bate cu mixerul la bain-marie până devine densă și aerată. Crema de albușuri este delicioasă și foarte pufoasă, își menține bine forma și este ideală pentru decorarea torturilor, umplerea rulourilor sau servită ca desert aparte. Savurați crema cu plăcere!

Ingrediente

– 4 albușuri de ou

– 1 pahar de zahăr (sau mai puțin)

– vanilie

– 1/4 linguriță de sare de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați toate ingredientele pentru cremă, bateți amestecul cu mixerul și puneți-l la bain-marie.

2. Bateți crema cu mixerul la bain-marie timp de aproximativ 15 minute. Puteți bate crema cu telul, dar va fi destul de greu să bateți o perioadă lungă de timp.

3.  Crema devine densă și se mixează mult mai greu – acest lucru ne indică faptul că crema este gata. Scoateți-o de la bain-marie și bateți-o încă timp de 3 minute, apoi lăsați-o să se răcească.

4. Savurați crema cu plăcere și bucurați-vă de gustul copilăriei. Această cremă seamănă la gust cu cea din coșulețele, rulourile și torturile din magazine.

5. De asemenea, puteți folosi această cremă fiartă la decorarea torturilor. Aceasta își menține forma, nu se răspândește. Este o rețetă de succes, care a fost tratată termic și poate fi consumată și de cei mici!

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv