Cum alegeți ciupercile champignon? De acum înainte nu voi greși.

Ciupercile Champignon sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile și sunt considerate cele mai sigure. Aceste ciuperci conțin o mulțime de substanțe nutritive pentru organism: fibre, proteine, vitamine și minerale. De asemenea, ciupercile champignon sunt bogate în antioxidanți, de aceea acestea contribuie la întărirea sistemulului imunitar.

Pe lângă faptul că au o mulțime de beneficii pentru sănătate, ciupercile sunt foarte gustoase, aromate și sățioase, fiind preparate în diverse moduri. Astăzi echipa Bucătarul.tv vă oferă 10 sfaturi pentru alegerea corectă a ciupercilor proaspete. Acum veți ști cum să alegeți și să păstrați ciupercile proaspete. Evitați-le pe cele întunecate și uscate!

Cum alegeți ciupercile

1. Ciupercile proaspete trebuie să fie de culoare albă sau ușor maronie. Dacă observați că ciupercile sunt ușor înnegrite, înseamnă că acestea sunt supra-maturate. Acest tip de ciuperci nu sunt dăunătoare pentru organism, însă devin rigide după preparare.

2. Pălăriile ciupercilor proaspete nu trebuie să conțină deasupra pete întunecate și incluziuni. Acest lucru ne indică faptul că aceste ciuperci au stat prea mult pe tejghea.

3. De asemenea, dacă pielița dintre tijă și pălărie este deteriorată, înseamnă că aceste ciuperci nu sunt proaspete și nu trebuie să le cumpărați.

4. La atingere ciupercile trebuie să fie dense și elastice. Dacă ciupercile sunt moi, înseamnă că acestea au început să putrezească.

5. Ciupercile trebuie să aibă o aromă plăcută, dacă ciupercile au un miros de umezeală, atunci cel mai probabil acestea au fost păstrate în condiții nepotrivite sau au fost culese de mult timp.

6. Nu cumpărați niciodată ciuperci cu o suprafață alunecoasă și lipicioasă, acestea sunt stricate. Ciupercile cele mai periculoase au pielița între tijă și pălărie de culoare maro închis.

7. Temperatura de păstrare este un factor primordial care influențează prospețimea ciupercilor. Dacă veți păstra ciupercile la temperatura de +4 grade, atunci proprietățile lor nutritive se vor păstra doar timp de 5 zile. Ciupercile care sunt depozitate la temperatura camerei, vor începe să se strice după 6 ore.

8. Medicii ne recomandă de asemenea, să nu consumăm ciupercile care au stat în frigider timp de 3-4 zile, s-au înnegrit și care sunt acoperite cu pete, deoarece există riscul de intoxicație cu aceste produse. De aceea vă recomandăm să cumpărați o cantitate potrivită de ciuperci, pe care s-o puteți consuma timp de câteva zile.

9. Multe gospodine congelează ciupercile. Dacă veți păstra ciupercile la congelator, atunci nu se vor strica, însă își vor pierde toate proprietățile.

10. Dacă vă plac ciupercile în stare crudă, atunci trebuie să alegeți ciuperci fără niciun defect, deoarece acestea nu sunt supuse tratamentului termic.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv