Cum prepari cel mai delicios humus în condiții casnice. Cea mai aromată și delicată pastă!

Humus-ul este un produs sănătos, care conține o cantitate semnificativă de proteine vegetale și fier, de aceea pasta de năut este un produs indispensabil în perioada de post, în timpul dietei și nu doar. Humus-ul este deosebit de gustos, foarte cremos și aromat. Puteți pune diferite adaosuri în dependență de gustul dvs. Rețeta de astăzi conține usturoi și diverse condimente, este foarte apetisant și savuros. Serviți-l cu pâine proaspătă, crutoane sau lipie.humus

Ingrediente

– 300 g de năut

-3-4 caței de usturoi

– 50 g de semințe de susan

– 3-4 linguri de ulei de măsline (floarea soarelui)

– 2 linguri de suc de lămâie

– 1/2 linguriță de amestec de piper negru măcinat, piper roșu măcinat, boia dulce, coriandru măcinat

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Alegeți năutul de impurități, spălați-l bine și înmuiați-l în apă caldă peste noapte (sau 10-12 ore). Adăugați în apă un pic de bicarbonat de sodiu. Astfel năutul va fierbe mai rapid și va fi mai moale. Apoi clătiți bine năutul înainte de fierbere.
h1

2. Am preparat năutul la Multicooker, programul “sub presiune”. Așezați năutul înmuiat în oală, turnați apă, atât, cât să-l acopere complet și să fie cu 3-5 cm mai sus. Apoi închideți capacul și setați programul “fasole”, timpul de 20 de minute. Așteptați semnalul și deschideți capacul aparatului de gătit. Fiți atenți atunci când deschideți capacul, mai întâi deschideți valva și așteptați să iasă aburii. Dacă nu aveți mașină de gătit sub presiune, atunci preparați năutul la Multicooker, programul “fasole” sau “înăbușire”. Preparați năutul până va deveni moale și se va zdrobi ușor în mâini.
h2

3. Scoateți năutul din apă și lăsați-l să se răcească.
h3

4. Preparați pasta de susan (tahini). Prăjiți semințele de susan într-o tigaie uscată până se va rumeni. Susanul se prăjește rapid, de aceea amestecați-l continuu la foc mic.
h4

5. Puneți susanul prăjit într-un vas adânc și mărunțiți-l cu blenderul până veți obține o masă omogenă.
h5

6. Turnați uleiul în susanul mărunțit, adăugați condimentele și usturoiul dat prin presă. Amestecați toate ingredientele cu blenderul până la omogenizare.
h6

7. Amestecați năutul rece cu blenderul până veți obține un piure.
h7

8. Combinați masa de năut cu cea de susan, amestecați-le cu blenderul și lăsați humus-ul să se răcească, ca să se întrepătrundă aromele.
h8

9. Puneți humus-ul într-un bol, turnați deasupra un pic de ulei și decorați-l după gust. Presărați deasupra un pic de piper roșu măcinat, acesta îi va oferi un gust picant și o aromă deosebită. Serviți humus-ul cu lipie, pâine prăjită sau o felie de pâine proaspătă de casă.
humus

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv