Cum să preparați corect rața la cuptor în doar 7 pași

Rața la cuptor în cele mai multe cazuri poate fi considerată piesa de rezistență a unui meniu festiv, mai ales dacă este gătită prin marinare, un detaliu ce îi oferă cărnii o frăgezime aparte. Rețeta propusă de noi astăzi vă va arăta cum se prepară corect rața la cuptor și cum se face marinada pentru aceasta.

rata

Ingrediente

 • 1 rață
 • mere
 • portocale
 • usturoi
 • ulei
 • condimente
 • sare
 • piper negru

[the_ad id=”66″]

Mod de preparare

 1. Carnea de rață după textura sa se aseamănă mult cu carnea de vânat, de aceea necesită o marinare prealabilă. Mai întâi trebuie să gătiți amestecul pentru marinadă. Curățați usturoiul de coajă și zdrobiți-l într-o cană. Adăugați condimentele, sarea, piperul, uleiul de măsline și amestecați bine. Apoi în amestecul obținut puteți stoarce sucul unei  portocale. Aveți grijă să nu cadă sâmburii de portocală în amestec.
 2. Între timp, pregătiți rața pentru marinare. Spălați-o bine și goliți-o de intestine. Apoi, este important să o ștergeți cu șervețele de bucătărie, în caz contrar marinada nu se va impregna în carcasă.
 3. Frecați bine rața cu marinadă, înfășurați-o strâns într-o pungă de plastic și puneți-o într-un loc răcoros pentru cel puțin o oră. Acum puteți pregăti umplutura.
 4. Umplutura pentru rață o gătiți din măruntaie, usturoi și mere. Tăiați măruntaiele în bucăți mici și usturoiul rondele. Apoi tăiați merele decojite în cubulețe de 2 cm și adăugați-le în umplutură. Rămâne doar să adăugați condimente după gust, să amestecați bine compoziția și umplutura pentru rață este gata.
 5. Introduceți umplutura în rață. După ce ați terminat de umplut rața, o puteți coase sau o puteți fixa cu scobitori. Rața pregătită în acest fel puneți-o într-o pungă și din nou puneți-o la marinat pentru 3 ore.
 6. După aceasta, acoperiți tava de copt cu mai multe straturi de folie de aluminiu (sau hârtie de copt) și așezați rața (puteți face un pat din rondelele de portocale peste care să puneți rața). Apoi, înveliți-o atent într-o folie de aluminiu (sau hârtie de copt) ca să nu se rupă. După aceea dați-o în cuptorul încins, la o temperatură foarte mare și coaceți timp de 30 de minute. Apoi reduceți temperatura cuptorului la jumătate și coaceți aproximativ 2.5 ore la o temperatură moderată.
 7. După 2.5 ore înlăturați folia de aluminiu (hârtia de copt) de pe rață și lăsați-o să se coacă neacoperită pentru formarea crustei. În acest timp, stropiți rața la fiecare 10 minute cu propria grăsime lăsată în tavă ca să nu se ardă.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com