Cum să preparați legendarul boeuf Bourguignon: o rețetă excepțională pentru gurmanzi!

“Boeuf Bourguignon” este o rețetă tradițională din bucătăria franceză și reprezintă o tocăniță de vită înăbușită în vin roșu. Carnea de vită se marinează timp de o zi în vin roșu, condimente și verdeață, apoi se înăbușă cu diferite legume și ciuperci. Prepararea acestui fel de mâncare durează mult timp, dar rezultatul merită tot efortul. Veți obține o bunătate de mâncare foarte aromată, carnea este foarte fragedă și suculentă, care te îmbată cu gustul și aroma uimitoare. Încercați neapărat această delicatesă culinară!vita

Vită Bourguignon

Ingrediente

– 1 kg de carne de vită

– 4 căței de usturoi

– 20 g de pătrunjel

– 1 frunză de dafin

– 100 g de bacon

– 50 ml de ulei de măsline

– 2 linguri de făină

– 12 cepe eșalote

– 1 l de vin roșu

– 1 ceapă

– 2 fire de cimbru

– 8 boabe de piper negru

– 50 g de unt

– 50 ml de ulei de floarea soarelui

– 4 morcovi

– 500 g de ciuperci

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați carnea și tăiați-o bucăți mari. Curățați și tăiați ceapa (o ceapă) semi-rondele. Pisați usturoiul. Puneți ingredientele într-un bol, adăugați firele de pătrunjel, frunza de dafin, cimbrul și boabele de piper negru, turnați deasupra vinul. Dați carnea la frigider peste noapte sau timp de zi, ca să se marineze bine.

2. Prăjiți bacon-ul tăiat mărunt într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui până se va rumeni. Puneți-l într-o parte.

3. Scoateți carnea din marinată și uscați-o cu un prosop de hârtie. Prăjiți carnea în tigaia în care ați prăjit bacon-ul până se va rumeni, apoi adăugați făina și gătiți timp de un minut.

4. Scoateți carnea din tigaie și puneți-o într-o cratiță. Strecurați marinata și turnați-o peste carne. Adăugați bacon-ul și puneți cratița la foc mic.

5. După 1.5 ore încălziți o tigaie cu ulei de măsline și unt și prăjiți morcovul tăiat până se va rumeni. Adăugați morcovul în carne și înăbușiți timp de aproximativ 20 de minute.

6. Prăjiți în același ulei cepele întregi curățate (eșalote), adăugați-le în carne și înăbușiți timp de 20 de minute.

7. Tăiați ciupercile în jumătăți și prăjiți-le în aceeași tigaie, adăugați-le în carne, condimentați cu sare și piper după gust și înăbușiți timp de 25 de minute.

vita

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv