Cum să preparați o bezea perfectă pentru desert – urmăriți toți pașii!

Un astfel de produs precum bezelele sunt foarte populare și mult îndrăgite. Consumate de sine stătător sau ca parte componentă a unui desert, acestea oferă un farmec aparte desertului, fiind fine, delicioase, ușor crocante și moi în interior. Vă prezentăm mai jos modul de prepararea a unei bezele perfecte. Urmați pașii din rețetă și cu siguranță veți obține un desert formidabil.

untitled-1

Ingrediente

– 2 ouă

– 110 g de zahăr pudră

– 12 g amidon de porumb

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri.
1

2. Într-un bol aparte amestecați zahărul pudră cu amidonul.
2

3. Bateți albușurile spumă. Folosiți un mixer, la viteză mică.
3

4. Adăugați câte o lingură de amestec cu zahăr și amidon la spuma de albușuri, amestecând încontinuu. Amestecați până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.
4

5. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Umpleți un sac pentru patiserie cu spuma de albușuri și turnați crema în forma dorită pe tavă. Coaceți la temperatura de 100°C timp de 2 ore.
5

 

Notă: Despărțiți albușul de gălbenuș foarte atent. Nu permiteți la nici o picătură de gălbenuș să rămână în albușuri. Bateți albușurile într-un vas perfect uscat. Adăugați amidonul pentru a obține o bezea crocantă pe exterior și moale în interior. Folosiți doar amidonul de porumb, deoarece acesta face produsele de patiserie mai moi. Amidonul de cartofi se folosește doar la jeleuri.

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv