Cum să sărați corect peștele roșu – o rețetă ce vă asigură un rezultat perfect!

Vă prezentăm o rețetă de aperitiv super aromat și delicios. Peștele roșu mereu era considerat o delicatesă datorită gustului, vitaminelor și a microelementelor ce se găsesc în conținutul acestuia. Pentru un succes garantat al aperitivului servit la masa de sărbătoare, este destul doar să sărați corect peștele. Urmăriți pașii de mai jos și succesul este garantat. Puteți folosi orice pește roșu preferați. Când va fi gata, puteți folosi peștele la prepararea salatelor, tartinelor sau servi ca o gustare.

untitled-1

Ingrediente

– 2 kg file de somon

– 0.5 pahar de sare

– 1 linguriță de piper alb

– frunză de dafin

– 1 lămâie

– 0.5 pahar de zahăr

– 1 legătură de mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați sarea cu zahărul și piperul alb. Cel mai bine e să le amestecați într-un bol nu prea adânc.

2. Presărați cât mai uniform bucățile de pește cu amestecul obținut. Frecați peștele cu acest amestec, fără a depune prea mult efort.

3. Pregătiți vasul în care veți săra peștele. La fundul acestuia aranjați frunzele de dafin și crenguțele de mărar. Primul strat de pește aranjați-l cu pielea orientată în jos. Stropiți peștele cu suc de lămâie și aranjați pe acesta frunze de dafin și crenguțe de mărar.

4. Următorul strat de pește aranjați-l cu pielea orientată în sus. Apoi iarăși urmează frunza de dafin și mărarul. Alternați astfel staturile de pește și condimente.

5. Acoperiți peștele cu o farfurie și puneți ceva greu peste aceasta. Dați peștele la frigider pentru 48 de ore.

untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv