Masterclass: cum se dezosează un pui astfel încât să-l puteți umple!

Pentru prepararea unui pui umplut pentru masa de sărbătoare aveți nevoie de un pui dezosat cu pielea întreagă, de aceea echipa Bucătarul.tv vă va învăța cum să dezosați corect un pui în câțiva pași simpli. Deși pare complicat la prima vedere, cu puțină răbdare veți obține un pui întreg, ideal pentru un pui umplut la cuptor. Urmăriți modul de dezosare a puiului în imaginile de mai jos.pui

Cum să dezosați corect un pui

1. Dezosați puiul pe etape. Îndepărtați mai întâi coloana vertebrală, apoi oasele de la piept și oasele de la pulpele superioare (femurul), la dorință puteți scoate și oasele de la aripi și pulpe inferioare (nu scot aceste oase, fiindcă vreau să mențin aspectul natural al puiului în bucatele preparate).

2. Pipăiți articulațiile pulpelor superioare și apăsându-le, răsuciți-le și separați oasele coloanei vertebrale de oasele pulpelor.

p2

3. Dacă nu ați putut răsuci articulațiile pulpelor, atunci tăiați-le cu un cuțit. Separați atent carnea de oasele coloanei vertebrale, cu mișcări de jos în sus, de la coadă spre gât. Separați cu grijă pielea de pe coloana vertebrală, deoarece în această regiune practic nu sunt straturi de carne și pielea este atașată direct de oase.

p3

4. Ajungând la jumătate, faceți o tăietură de-a lungul coastelor, separând oasele coloanei vertebrale de oasele pieptului. Mișcați-vă în partea de sus și înlăturați complet oasele coloanei vertebrale de la nivelul gâtului.

p4

5. Îndepărtați atent și treptat carnea de pe stern.

p5

 

6. Eliberați articulația aripii, răsucind-o sau tăind-o.

p6

7. După ce ați scos sternul, asigurați-vă că ați înlăturat osul timusului de la baza pieptului. Dacă nu l-ați tăiat împreună cu sternul, atunci trebuie să-l scoateți acum.

p7

8. În etapa finală trebuie să înlăturați osul pulpei superioare. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndepărtați carnea de pe osul pulpei și să tăiați articulația.

p8

9. După ce ați scos toate oasele, ați obținut un pui cu o cavitate mare pentru umplutură, care este foarte comodă. Astfel va fi ușor să porționați puiul și să-l serviți.

p9

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv