Dacă ați observat acest lucru pe varza chinezească, întoarceți-o imediat înapoi – nu este nici gustoasă, nici sănătoasă!

Varza chinezească este pe larg folosită la prepararea salatelor cu carne sau legume, oferindu-le o notă proaspătă și gust intens. Aceasta este bogată în vitamine și minerale, de care are nevoie organismul, mai ales în perioada rece a anului. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile, cu ajutorul cărora veți alege o varză proaspătă și suculentă, în locul unei legume vechi și fără gust.

Cum să alegeți corect varza chinezească:

1. Străduiți-vă să alegeți o varză neîmpachetată (deseori aceasta este învelită în folie alimentară). Doar așa veți putea evalua calitate produsului. Dacă totuși trebuie să alegeți varza împachetată, atrageți atenția la condensul de pe mijlocul peliculei: prezența condensului denotă faptul că varza a început să se altereze.
2. Frunzele trebuie să fie uscate. Varza care este mereu stropită cu apă de către comercianți, își pierde din calitățile sale benefice, precum și din proprietățile gustative. De regulă, varza umedă nu este proaspătă.

3. Nu procurați varza frunzele căreia au început să putrezească. Chiar și cele mai mici puncte de culoare maro sau negre, denotă faptul că varza nu doar va strica felul de mâncare, ci și poate dauna sănătății.
4. Alegeți varza de mărime medie, cu o densitate medie. Varza mai mare, de culoare galbenă este de regulă coaptă în exces și nu e deloc suculentă.

5. Varza chinezească practic nu are aromă. Dacă percepeți un miros necaracteristic pentru varză, de origine chimică, înseamnă că la creșterea acesteia sau folosit stimulatori chimici, sau varza a fost tratată cu substanțe chimice înainte de a fi transportată.

6. Varza chinezească se întâlnește de câteva feluri, iar culoarea acesteia poate fi de la galben pal până la un verde intens. Când alegeți varza, nu atrageți atenția la nuanță, ci la intensitate culorii.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv