Mult timp nu mi-am putut da seama care este secretul acestui aperitiv delicios – uimitor, dar totul constă în sos! Un deliciu numai bun pentru sărbători!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios cu clătite. Acesta este un fel de mâncare aspectuos și apetisant, ce poate fi servit și la masa de sărbătoare. Clătitele moi în combinație cu sosul bechamel și șunca aromată formează un aperitiv delicios, ce deja a cucerit milioane de inimi. Bucurați-i pe cei dragi cu un tort mai puțin obișnuit și laudele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente

-200 g de unt

-1.1 l de lapte

-1 priză de nucșoară

-piper negru măcinat

-250 g de șuncă

-500 g de făină

-200 g de cașcaval

-4 ouă

-sare

-ulei sau unt (pentru a unge tigaia)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți sosul bechamel: topiți 100 g de unt la foc mic.

2. Turnați în cratița cu unt 100 g de făină și amestecați bine. Nu luați cratița de pe foc.

3. Treptat, turnați în cratiță 300 ml de lapte, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Amestecați până obțineți un sos omogen.

4. Treptat, turnați încă 500 ml de lapte și amestecați bine.

5. Amestecând încontinuu, lăsați sosul să fiarbă. Fierbeți sosul la foc mic timp de 5 minute.

6. Potriviți sosul cu nucșoară, sare și piper negru măcinat. Adăugați în cratița cu sos 30-50 g de unt și acoperiți-o cu un capac.

7. Tăiați șunca felii subțiri. Dați cașcavalul prin răzătoare.

8. Într-un bol mai mare amestecați 400 g de făină cu 700 ml de lapte, 4 linguri de unt topit (la temperatura camerei) și ouăle.

9. Încingeți o tigaie la foc moderat. Ungeți-o cu ulei de floarea soarelui sau cu unt.

10. Turnați aluatul în tigaie și prăjiți clătitele. Aluatul trebuie să se aranjeze într-un strat uniform pe suprafața tigăii. Prăjiți clătitele timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Întoarceți clătita când aceasta va avea o culoare uniformă, iar marginea se va întări puțin.

11. Pregătiți un platou de dimensiunea potrivită. Aranjați o clătită pe platou și ungeți-o cu sos bechamel. Presărați-o cu cașcaval ras. Acoperiți cu o altă clătită și aranjați pe aceasta feliile de șuncă. Alternați astfel straturile de sos bechamel cu șunca și asamblați tortul.

12. Acoperiți tortul cu sos bechamel și presărați-l cu cașcaval ras.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv