Descoperiți secretele unei piftii perfecte. Nu trebuie să ratați aceste trucuri!

Mulți dintre noi adoră piftia, fiindcă este nu doar gustoasă, ci și sănătoasă. Din păcate, nu fiecare gospodină știe să gătească piftia corect, de aceea echipa Bucătarul.tv vă oferă câteva sfaturi ca să obțineți piftia transparentă, gustoasă și aromată în același timp. Notați aceste recomandări în cartea dvs de bucate și veți obține mereu o piftie perfectă, care va înfrumuseța masa de sărbătoare.piftie

1. Înainte de prepararea piftiei trebuie să spălați carnea bine și s-o înmuiați în apă timp de 4-6 ore.  Pentru pregătirea piftiei cel mai bine să folosiți cocoș, picioare de vită și coadă. Alegeți carnea după preferințe.

2. Puneți carnea pregătită într-o cratiță, turnați deasupra apă, astfel încât să acopere toată carnea și aduceți la fierbere. Scurgeți apa și spălați carnea sub un jet de apă. Puneți-o în cratiță, adăugați mai multă apă, astfel încât nivelul acesteia să depășească nivelul cărnii cu 7 cm.

3. După ce carnea va începe să fiarbă, îndepărtați spuma imediat, după 15 minute înlăturați spuma din nou.

4. Gătiți piftia la foc foarte mic. În nici un caz nu fierbeți piftia. Cel mai bine să puneți cratița pe un difuzor de flacără. Gătiți piftia timp de 4-5 ore.

5. Adăugați sarea cu câteva ore înainte de a fi gata.

6. Apoi adăugați morcovul pentru aromă, rădăcină de pătrunjel și o ceapă. Pentru a oferi piftiei o culoare aurie, trebuie să înfășurați într-o pungă de tifon un pumn de coji de ceapă și să fierbeți toate ingredientele încă timp de aproximativ o oră.

7. Opriți focul și lăsați piftia la infuzat timp de 20 de minute. Apoi scoateți carnea și legumele cu o spumieră. Puteți folosi legumele pentru decor.

8. Strecurați supa printr-o sită fină sau un tifon pliat în câteva straturi.

9. Separați carnea de oase și tăiați-o bucățele. Puneți carnea în forme și turnați deasupra supa. După ce se va răci, dați piftia la frigider ca să se întărească.

piftie

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv