Efectele neștiute ale consumului de cacao! Aflați de ce trebuie să consumați cacao, dacă aveți peste 40 de ani!

Cacao nu este doar un ingredient pentru produsele de cofetărie, ci și un aliment complex, care conține multe substanțe benefice pentru organism. Aceasta este un antioxidant puternic, este bogată în magneziu, calciu, zinc, potasiu și vitamine din complexul B. Cacao are o mulțime de beneficii pentru organism: are efect energizant, previne apariția bolilor, îmbunătățește starea de spirit, protejează inima, previne cancerul și diabetul, protejează creierul, elimină colesterolul și scade probabilitatea de accident cerebral vascular și infarctul miocardic. Persoanele care au peste 40 de ani trebuie să consume în mod regulat acest minunat ingredient pentru menținerea sănătății și prevenirea multor boli. Vă propunem să încercați o băutură delicioasă cu cacao pentru micul dejun, care o să vă ofere energie pentru toată ziua!
cacao

Beneficiile consumului de cacao asupra sănătății

1. Această băutură delicioasă este energizantă și protejează organismul de viruși și infecții.

2. Cacao îmbunătățește starea de spirit și crește vitalitatea.

3. Cacao conține substanțe care îmbunătățesc memoria și stimulează funcționarea creierului și normalizează nivelul de colesterol din sânge.

4. Cacao este recunoscută drept lider după conținutul de microelemente benefice și este o sursă importantă de zinc.

5. Boabele de cacao conțin proteine (12-15 %), lipide, glucide (6-10 %), vitamine din grupa B, fibre și antioxidanți.

6. Studiile recente au descoperit că boabele de cacao conțin încă un compus (kokohil), care favorizează creșterea și proliferarea celulelor pielii, vindecarea rănilor și previne formarea ridurilor.

7. De asemenea, cacao conține încă o substanță – epicatechina, care protejează organismul de o mulțime de boli grave, cum ar fi: cancerul, diabetul, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

8. Oamenii de știință din America au confirmat faptul că deși cacao conține mai multe calorii decât ceaiul și cafeaua, aceasta nu provoacă creșterea în greutate. Chiar și o porție mică de cacao este sățioasă și ca urmare nu veți mânca prea mult. Dacă doriți să slăbiți – beți cacao!

9. Se recomandă să consumați cacao în prima jumătate a zilei. Conținutul pigmentului de melanină în cacao absoarbe razele solare, protejându-vă astfel pielea de razele ultraviolete și arsurile solare.

Această rețetă de cacao o să vă surprindă prin gust și va spori beneficiile de cacao de multe ori.

Cacao, scorțișoara și cuișoarele au proprietăți uimitoare care ajută organismul în lupta cu microbii și reduc riscul îmbolnăvirii, îndeosebi în lunile reci de iarnă. Cacao este un antioxidant puternic și este bogată în magneziu și vitamine, de aceea este foarte benefică pentru persoanele care au peste 40 de ani și este esențială pentru sănătatea acestora!

Scorțișoara îmbunătățește circulația sanguină și reduce inflamațiile în organism, iar cuișoarele conțin proprietăți analgezice și antiseptice puternice.

Ciocolată caldă

Ingrediente

– 2 pahare de lapte (dacă veți folosi lapte de migdale, veți obține un gust mai bogat)

– 1.5 linguri de pudră de cacao sau ciocolată

– 1 linguriță de scorțișoară

– 1/2 linguriță de cuișoare măcinate

– o priză de sare

– 1/4 linguriță de stevie (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți într-o cratiță laptele de migdale.

2. Adăugați cacao sau ciocolata, condimentele, stevia și sarea, încălziți amestecul la foc mediu până se vor dizolva toate ingredientele în lapte.

3. Amestecați compoziția continuu cu un tel.

cacao

Priviți modul de preparare pas cu pas al acestei băuturi miraculoase în videoclipul de mai jos.

[mashvideo]

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv