Fursecuri de sărbătoare “Conuri de brad” – delicioase și frumoase!

Vă prezentăm o rețetă uimitoare de fursecuri delicioase și aspectuoase, care vor decora masa de sărbătoare. Prepar aceste fursecuri mulți ani la rând și toți le adoră, de la mic la mare. Fursecurile “Conuri de brad” sunt extrem de gustoase, originale, de efect și, pur și simplu, adorabile. Surprindeți-vă oaspeții cu aceste delicii încântătoare!fursecuri

Ingrediente

– 200 g de smântână (pentru aluat)

– 320 g de unt (200 g pentru aluat și 120 g pentru umplutură)

– 100 g de zahăr (pentru aluat)

– 1 priză de sare (pentru aluat)

– 500 g de făină (pentru aluat)

– 250 g de nuci (pentru umplutură)

– 1 cutie de lapte condensat (pentru umplutură)

– 1 lingură de coniac (umplutură)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți laptele condensat la fiert. Turnați apă într-o cratiță, astfel încât cutia cu lapte condensat să fie scufundată complet, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 40 de minute. Opriți focul, scurgeți apa și lăsați cutia să se răcească. N-o deschideți în niciun caz!
f1

2. Preparați aluatul. Puneți zahărul într-un bol, adăugați untul tăiat cuburi (de temperatura camerei), smântâna și o priză de sare. Amestecați bine cu telul sau mixerul. Adăugați treptat făina și frământați aluatul. Trebuie să obțineți un aluat rigid.
f2

3. Împărțiți aluatul în 3 părți, înveliți fiecare bucată în folie alimentară și dați-le la congelator timp de 40 de minute.
f3

4. După 40 de minute scoateți o bucată de aluat și dați-o prin răzătoare mare. Distribuiți aluatul ras uniform pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10-15 minute sau până aluatul se va rumeni. Scoateți tava din cuptor și puneți aluatul copt într-un bol. Coaceți astfel toate părțile de aluat.
f4

5. Mărunțiți aluatul copt sub formă de firimituri mari. Umplutura. Zdrobiți nucile (uscate preventiv în tigaie sau la cuptor) cu un sucitor. Bucățelele de nuci trebuie să fie aproximativ de aceeași mărime ca cea a biscuiților (aluatului copt). Topiți untul (120 g) și combinați-l cu laptele condensat rece. Adăugați o lingură de coniac. Amestecați toate ingredientele. Umplutura este gata.
f5

6. Combinați firimiturile de biscuiți cu nuci. Apoi adăugați umplutura și amestecați bine încă o dată. Veți obține o masă lipicioasă, ideală pentru formarea biluțelor. Pentru formarea fursecurilor trebuie să folosiți un pahar mic (pentru lichior). Pregătiți un bol cu apă în care veți înmuia paharul. Înmuiați paharul în apă, umpleți-l cu masa de biscuiți și presați.
f6

7. Apoi întoarceți paharul și agitați conul pe mână. Procedați astfel cu toată compoziția. Conurile de brad sunt gata. Presărați-le deasupra cu zahăr pudră. De obicei, prepar aceste fursecuri seara și a doua zi le servim. Astfel se întăresc și nu se sfărâmă în mână.
f7

8.  La dorință puteți decora fursecurile, dar sunt delicioase și așa.
f8

9. Am preparat o porție dublă și am obținut 50 de conuri. Cantitatea fursecurilor depinde de mărimea paharului.
f9

10. Conurile cu nuci sunt delicioase.
f10

11. De asemenea, puteți prepara aceste fursecuri de diferite forme, pentru diverse sărbători, sub formă de inimioare sau coșulețe, să le umpleți cu cremă și să le decorați cu fructe.
f11f13

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv