Ia o lingură de orez și dă-i foc. Ceea ce va urma te va pune pe gânduri…

De multe ori s-a vorbit despre produsele false. Cele mai des falsificate sunt creveții, ciocolata și orezul. În articolul de azi vom vorbi despre orez. Diferite surse au confirmat faptul că în China se produce orez din plastic care în cea mai mare parte este exportat peste hotare.

thumb

Acest orez nu este sintetic în totalitate. El conține amidon de cartof la care se adaugă plastic pentru a-i menține forma. Consumul unei porții de acest fel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic. De aceea, înainte de a consuma orez este binevenit să-l verificați. Noi vă propunem câteva teste în baza cărora puteți determina calitatea orezului.

Teste de verificare a calității orezului

1. Testul cu apă

Adăugați o lingură de orez într-un vas cu apă rece și amestecați foarte bine. Dacă orezul se va așeza la fund peste puțin timp, atunci orezul este natural. Dacă boabele de orez vor pluti deasupra apei, atunci fiți atenți!

рис в стакане

2. Testul cu foc

Aprindeți orezul cu un chibrit. Orezul fals se va aprinde îndată și va mirosi a plastic ars.

рис в стакане

3. Testul în piuliță

Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.

рис в стакане

4. Testul cu mucegai

În cazul în care doriți să aflați dacă orezul deja preparat este sigur, puneți puțin orez într-un vas închis ermetic și la loc cald. Peste câteva zile pe orezul natural va apărea mucegai, iar orezul fals va fi ca în prima zi.

рис в стакане

Verificând orezul veți ști dacă el este natural sau nu. Astfel veți proteja sănătatea dvs. și a familiei dvs.

 

Sursa: Perfect-ask.com