Iată cum trebuie să preparați carnea preferată: adăugați ingredientul secret pentru a obține carne moale!

Carnea este cel mai îndrăgit produs, în special de bărbați, fiindcă este gustos, aromat și foarte consistent. Deseori carnea preparată este rigidă și nu obținem bucatele perfecte și suculente, de aceea trebuie să fim foarte atenți atunci când alegem o bucată de carne proaspătă. Dar dacă vi s-a întâmplat să cumpărați o bucată de carne de porc “bătrână” sau de vită, care este mai fibroasă, nu disperați. Desigur, un cotlet suculent din astfel de carne nu veți obține, dar vă este garantată o friptură excelentă sau carne delicioasă la cuptor. Vă prezentăm mai jos câteva ingrediente banale care vă vor ajuta să obțineți carne suculentă și fragedă chiar și din cea mai rigidă carne.
carne

Cum frăgezim carnea

1.Ceapă

Nici o mâncare din carne nu se prepară fără ceapă și suc de ceapă. Puteți tăia ceapa semi-rondele, s-o tocați mărunt, s-o dați prin mașina de tocat sau chiar s-o radeți prin răzătoare. Apoi amestecați ceapa cu carne în proporție de 1:1 și lăsați masa sub o greutate timp de câteva ore.

2. Muștar

Acest produs se combină excelent cu carnea! Muștarul (sub formă de praf sau sos lichid) nu doar înmoaie fibrele de carne, dar oferă și o aromă picantă. Trebuie pur și simplu să ungeți o bucată de carne întreagă sau s-o tăiați în bucăți mai mici și s-o țineți în muștar timp de 15-20 de minute, după care să prăjiți sau să coaceți carnea la cuptor.

carne

3. Alcool

Pentru carne sunt perfecte: vinul sec (roșu sau alb), berea și vodca. În vin carnea se înmoaie în prealabil, iar vodca (aproximativ 50 ml) se toarnă deja în mâncarea ce se gătește, friptură sau ragu. Berea – o opțiune ideală pentru înăbușirea unei bucăți de carne de porc sau vită. Nu vă faceți griji că în bucate va rămâne alcool – acesta se va evapora complet în timpul preparării termice.

c1

4.  Suc de lămâie, rodie sau ananas

Toate aceste sucuri sunt emolienți minunați, dar nu trebuie să țineți carnea prea mult timp în această marinată, ca să nu obțineți în cele din urmă o bucată de cauciuc.

5. Saramură

Saramura de varză sau castraveți – este o opțiune perfectă. Aceasta oferă un gust picant cărnii, iar mâncarea nu mai trebuie sărată.

6. Apă minerală

Este o metodă de înmuiere a cărnii verificată și recomandată de cei mai experimentați bucătari. Folosiți apă minerală profilactică (Essentuki sau Borjomi).

7. Amidon

Încercați să înmuiați o bucată rigidă de carne într-un amestec de apă și amidon de cartofi – veți rămâne uimiți de rezultat. Bucăți de carne suculente cu crustă crocantă vă sunt garantate.

8. Iaurt

Amestecați acest produs acido-lactic cu condimentele preferate și turnați-l peste carne, lăsați la marinat timp câteva ore.

9. Sosul de soia

Carnea marinată în sos de soia timp de 1-1.5 ore devine moale, de culoare închisă și cu gust intens. Vă recomandăm.

Notă: în nici un caz, nu sărați carnea în prealabil. Sarea scoate din carne tot sucul, chiar înainte de preparare.

Experimentați cu diferite marinate și cu siguranță veți alege metoda care vi se potrivește după gust.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv