Înlocuiți mezelurile cu această ruladă delicioasă din carne de pui – pentru cei ce iubesc să mănânce sănătos!

“Rulada din carne de pui” este un aperitiv extraordinar de bun, foarte gustos și aspectuos, perfect pentru masa de sărbătoare sau pentru prepararea sandwich-urilor la micul dejun. Această ruladă este foarte suculentă, moale și apetisantă și poate înlocui cu brio mezelurile din comerț. Vă recomandăm să preparați această delicatesă de casă, deoarece se prepară foarte ușor și este sănătoasă!rulada

Ingrediente

– pulpe de pui

– cașcaval

– ardei gras

– sare

– piper

– alte condimente pentru carne

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Separați carnea de oase. Scoateți pielea dacă nu vă place.
r1r2

2. Așezați carnea de pui sub formă de dreptunghi pe o folie alimentară. La dorință, puteți bate puțin carnea cu un ciocan pentru șnițele.
r3

3. Asezonați carnea cu sare, piper și alte condimente preferate (am presărat boia, oregano și condimente pentru carne la grătar).

4. Puneți umplutura la mijlocul ruladei. Am folosit ardei gras și fâșii de cașcaval. Puteți folosi produsele preferate sau care le aveți la îndemână (morcov, mazăre verde, porumb, etc). De asemenea, puteți prăji omletă, s-o tăiați fâșii și s-o folosiți în calitate de umplutură.
r4

5. Rulați carnea într-o rolă și înveliți-o în folie în mai multe straturi. Dacă nu aveți folie alimentară, puteți folosi o pungă de plastic obișnuită.

6. Înveliți rulada cu o sfoară sau un fir de ață gros și legați-o la capete. Trebuie să legați rulada cât mai strâns, în caz contrat se poate desface în timpul fierberii.
r5

7. Puneți rulada și oasele de pui într-o cratiță cu apă rece sau călduță (în nici un caz în apă clocotită, fiindcă va fierbe punga).
r6

8. Aduceți rulada la fierbere, scoateți folia, asezonați cu sare și condimente, fierbeți rulada timp de 1.5 ore.

9. Scoateți rulada din supă, puneți deasupra o greutate și lăsați-o să se răcească. Am lăsat rulada să stea peste noapte.

10. Dimineața dați rulada la frigider, ca să se întărească.
r7

11. Tăiați rulada felii și serviți-o la masă.
r8

12. Preparați astfel de ruladă din orice tip de carne: carne de porc, vită, curcan. Dacă folosiți carne de porc sau de vită, atunci trebuie să bateți carnea cu un ciocan pentru șnițele, deoarece aceasta e mai rigidă decât cea de pui. Timpul de fierbere va fi de 2-2.5 ore.

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv