Lapte condensat preparat acasă

Laptele condensat – este un deliciu foarte popular în toate colțurile lumii, iar ca și curiozitate – acesta este indispensabil la prepararea cafelei vietnameze. Poate fi folosit ca cremă pentru diverse deserturi sau servit ca atare pe pâine. Cu părere de rău, nu este comercializat pe scară largă în România și ceea ce găsim în comerț nu este întotdeauna de cea mai bună calitate. Din aceste motive, echipa Bucătarul.tv vă propune să pregătiți în condiții casnice următoarea rețetă de lapte condensat.

1

Ingrediente

-200 ml de lapte

-200 g de zahăr

-20 g de unt

Sfaturi utile:

1. Laptele cel mai bun pentru prepararea laptelui condensat este cel integral sau laptele de vacă proaspăt cu conținut sporit de grăsime.

2. Pentru a obține un lapte condensat mult mai dens puteți înlocui zahărul simplu cu zahărul din trestie (brut) și pentru consistență adăugați la ingrediente 100 g de lapte praf de calitate bună.

3. Pentru a da o aromă mai deosebită rețetei, puteți adăuga un vârf mic de păstaie de vanilie. Toate ingredientele se pun la fiert împreună.

4. Păstrați laptele condensat de casă în borcane de sticlă la frigider, folosiți mereu o lingură curată pentru a lua din el. În acest fel laptele condensat se va păstra mai mult timp

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele necesare.

2

2. Turnați laptele într-un vas emailat cu pereții mai înalți, adăugați zahărul și untul.

3

4

3. Amestecând continuu, la foc mic, aduceți compoziția la fiebere.

5

4. Când laptele începe să fiarbă, măriți flacăra la mediu și lăsați să se spumeze un pic.

5. Micșorați flacăra și amestecând fără întrerupere fierbeți compoziția încă aproximativ 20-30 de minute (timpul de fierbere depinde de cât de dens doriți să fie laptele condensat).

6

6. Stingeți focul. Fiind fierbinte, laptele va fi cam lichid, dar acesta nu este un motiv de îngrijorare. Când se va răci, laptele condensat se va îngroșa considerabil.

7

7. Așa arată după răcire. Un adevărat deliciu!

8

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv