Lichior aromat de căpșuni – o licoare gustoasă și frumos colorată, ce te încântă cu parfumul îmbietor!

Fiindcă au apărut deja căpșunile pe piață, vă oferim o rețetă super delicioasă de lichior de căpșuni. Acest lichior de căpșuni sau “căpșunată” este o băutură fantastică, foarte dulce, aromată, gustoasă și frumos colorată. În aproximativ două săptămâni veți savura această parfumată licoare, care își păstrează în același timp aroma și delicatețea căpșunilor. Serviți-l cu plăcere alături de înghețată.

lichior

Ingrediente

-500 g de căpșuni coapte și dulci

-500 ml de vodcă sau alcool etilic dizolvat până la 40-45 %

-250-300 g de zahăr

-200 ml de apă

-½ lămâie mare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați căpșunile, înlăturați codițele și tăiați-le în jumătate (dacă fructele sunt mari, atunci le puteți tăia în sferturi).

2. Puneți căpșunile într-un borcan de 1 litru și umpleți-l cu vodcă. Este foarte important ca toate fructele să fie acoperite cu vodcă. Puteți lua mai multă vodcă și să o turnați până la marginile borcanului. Adăugați în borcan sucul de la o jumătate de lămâie – care va da băuturii un gust acrișor plăcut.

 

3. Puneți borcanul pe pervazul unui geam, la macerat timp de 7-10 zile, este de dorit să fie la soare. Apoi veți strecura infuzia prin tifon, fără să presați căpșunile și adăugați zahărul în borcanul cu căpșuni. Puneți infuzia de căpșuni într-o parte.

4. Agitați borcanul cu căpșuni și zahăr de câteva ori și lăsați-l să stea timp de 2-3 zile, până când zahărul se va dizolva complet.

5. Scurgeți siropul, adăugați 200 ml de apă, amestecați încă o dată și scurgeți resturile de sirop.

6. Amestecați infuzia de căpșuni cu sirop, turnați amestecul în borcan și lăsați-l la infuzat timp de 3-5 zile. În acest timp, lichiorul se va deschide la culoare și va putea fi filtrat.

7. În final, trebuie să obțineți un lichior delicios, de culoarea “căpșunilor”. Tăria lichiorului nu va depăși 15%, iar gustul și aroma sunt divine. Serviți lichiorul rece, puteți să-l savurați cu înghețată. De asemenea puteți prepara un șerbet delicios din lichior.

lichior

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv