Chec economic cu griș și ciocolată – incredibil de gustos și pufos, fără ouă și lapte!

Bucurați-vă familia cu un desert incredibil de gustos și economic! “Mannik de ciocolată” este un chec din griș, care se prepară foarte ușor, nu conține ouă și lapte, dar este absolut delicios, foarte moale, ușor umed și cu gust dulce-acrișor. Checul este decorat cu glazură de ciocolată și are un aspect foarte atrăgător. Savurați-l cu o băutură caldă!

Ingrediente

-230 g de griș

-70 g de făină

-200 g de zahăr

-60 g de cacao

-0.5 linguriță de sare

-1 linguriță cu vârf de praf de copt

-90 ml de ulei de floarea soarelui

-400 ml de apă

-50-100 g de vișine fără sâmburi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

-3 linguri de cacao

-8 linguri de apă

-2 linguri de zahăr

-1 lingură de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Checul. Amestecați toate ingredientele uscate: grișul, zahărul, făina, cacao, praful de copt și sarea. Amestecați bine toate ingredientele.

2. Adăugați uleiul rafinat și apa și amestecați aluatul. Vă recomandăm să turnați apa treptat, ca să nu se formeze cocoloașe. Veți obține un aluat omogen, de culoare maro, cu consistență asemănătoare ca aluatul pentru oladii.

3. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute.

4. Ungeți forma de copt cu ulei (am folosit o formă cu diametrul de 27 cm).

5. Turnați jumătate din aluatul de ciocolată și nivelați-l cu o spatulă sau lingură, puneți deasupra vișinele fără sâmburi (sau alte fructe de pădure după gust, proaspete, conservate sau congelate, uscate cu un prosop de hârtie).

6. Turnați deasupra aluatul rămas și nivelați-l.

7. Puneți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute. Timpul de coacere depinde de cuptorul dvs și de diametrul formei – cu cât diametrul formei este mai mic, cu atât timpul de coacere este mai mare, deoarece se va mări grosimea checului (puneți un vas cu apă în partea de jos a cuptorului, dacă produsele se coc mai rapid în partea de jos, astfel checul se va coace uniform).

8. Glazura de ciocolată. Combinați cacao, zahărul, uleiul și apa, amestecați bine și puneți masa la foc mic. Fierbeți glazura, amestecând continuu până la apariția primelor bule. Luați glazura de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin.

9. După ce checul se va răci, stropiți-l cu glazură de ciocolată caldă. Veți obține un desert frumos, dați-l la frigider pentru o oră, că să se îmbibe ușor.

Priviți modul mai detaliat de preparare în videoclipul de mai jos.

[mashvideo]

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv