De azi înainte nu mai cumpărăm mezeluri de la magazin! Pregătim pastramă de casă din curcan după această rețetă!

Dacă doriți un mezel de casă delicios, nu este neapărat să căutați o bucată calitativă de carne de porc sau vită. Unde mai pui, că nu toți preferă acest fel de carne, optând pentru cea mai ușoară și sănătoasă variantă. Vă prezentăm rețeta unui mezel delicios, din piept de curcan. Acesta este fin, aromat și suculent, fiind copt fără pungă de copt sau folie de aluminiu. Cu puțină îndemânare și răbdare, obțineți un mezel super delicios, pe placul tuturor. Acesta poate fi servit la micul dejun, pentru a prepara sandvișuri delicioase sau poate fi cu ușurință servit la masa de sărbătoare.

untitled-1

Ingrediente

– 1 kg piept de curcan

– 4 linguri de sare

– 2 linguri ulei de floarea soarelui

– 1 priză de piper negru măcinat

– 1 priză de coriandru

– 1 priză de oregano

– 3 căței de usturoi

– 1 linguriță de muștar

– 1 l de apă

– 1 priză de ardei roșu iute măcinat

– 1 priză de busuioc măcinat

– 1 priză boia de ardei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați sarea în apă. Puneți carnea de curcan în vasul cu apă sărată și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

2. Curățiți usturoiul și tăiați-l felii subțiri. Amestecați uleiul cu piperul negru, ardeiul roșu, boia de ardei, coriandrul, busuiocul, oregano și muștarul.

3. Scoateți carnea din apă și aranjați-o pe un prosop de bucătărie, pentru a înlătura excesul de apă. Întretăiați carnea în câteva locuri și umpleți spațiul obținut cu feliile de usturoi. Ungeți carnea pe toată suprafața cu amestecul de ulei și condimente.

4. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 220°C. Aranjați carnea pe o tavă de copt uscată și dați-o la cuptor pentru 35 de minute. Pe parcursul acestui timp, nu deschideți ușa cuptorului.

5. Stingeți focul și lăsați carnea în cuptorul cu ușa închisă, până aceasta se răcește complet. Astfel obțineți un mezel delicios, aromat, cu crustă aurie.

untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv