Mini chifle la tigaie: aerate în interior, excelente pentru sandwich-uri!

Aceste mini chifle se numesc “batbout” și reprezintă niște turte marocane mici, foarte pufoase și aerate în interior, care seamănă cu pita grecească, dar se deosebesc prin mărime și mod de preparare. Chiflele se prepară extrem de simplu și se coc în tigaie uscată.
chifleDacă veți coace aceste chifle la cuptor, nu veți obține rezultatul dorit și nu vor fi atât de poroase. Puteți folosi aceste mini chifle la prepararea sandwich-urilor sau să înlocuiți pâinea, sunt excelente și în perioada de post și pot fi servite cu orice umplutură: salate, pate, brânzeturi, sosuri, dulceață sau miere.
chif1

Chifle rapide

Ingrediente

– 350 g de făină

– 0.5-1 linguriță de sare

– 250 ml de apă

– 1 linguriță de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați drojdia cu făina cernută, adăugați sarea și turnați apa caldă. Frământați un aluat elastic, care să nu se lipească de mâini.

2. Împărțiți bila de aluat în 2 părți, întindeți fiecare parte într-un strat cu grosimea de aproximativ 4 mm. Tăiați cercuri cu un pahar.

3. Puneți cercurile de aluat pe o suprafață plană, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le la dospit timp de 15-20 de minute.

4. Coaceți chiflele pe o tigaie uscată (fără ulei) la foc mediu. Chiflele se prepară rapid, aveți grijă să le întoarceți la timp pe cealaltă parte.chif1
chif

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv