Mousse din merișoare și griș – delicios, rapid și sănătos!

Această rețetă deosebită de mousse este specialitatea bucătăriei franceze, care ne bucură de cele mai multe ori cu preparate sofisticate și delicatese originale și mega delicioase. Acest desert nu este o excepție. Fin și aerat, aromat și foarte sănătos, mousse-ul de merișoare și griș sigur vă va încânta cu aroma sa delicată. Puteți înlocui merișoarele cu alte fructe de pădure pe placul dvs.

prev1

Ingrediente

– 75 g de griș

– 140 g de zahăr

– 750 ml de apă

– 150 g de merișoare

– 0.25 pachețel de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați merișoarele și zdrobiți-le cu un pistil de lemn. Adăugați 125 ml de apă fierbinte peste ele și stoarceți-le, păstrând sucul deoparte. Adăugați restul de apă peste merișoarele stoarse și puneți la foc. Fierbeți 5-6 minute, apoi stoarceți-le din nou.

2. Adăugați treptat peste merișoare, puțin câte puțin,  grișul, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbeți compoziția la foc mic timp de 15 minute, după care, fără să scoateți de pe foc, adăugați zahărul, amestecând continuu. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcească.

3. Turnați sucul de merișoare peste compoziția de griș. Adăugați vanilia și bateți compoziția cu ajutorul mixerului, până își dublează volumul și capătă o textură cremoasă și nuanță roz deschisă.

4. Turnați mousse-ul în pahare de servit și dați la frigider pentru 3-4 ore.

Notă: Dacă este prea dens, puteți să mai adăugați suc și să micșorați cantitatea de zahăr. Ca să iasă cât mai aerat și vaporos trebuie să bateți bine mousse-ul cu mixerul.

prev1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv