Nu vei ghici niciodată din ce este făcut acest colorant natural: o paletă magică pentru ouă de Paști!

Astăzi echipa Bucătarul.tv vă oferă încă o idee ingenioasă de vopsire și decorare a ouălor pascale, folosind un ingredient natural care se găsește în orice frigider. Varza roșie este un produs uimitor care va vopsi ouăle într-o culoare albastru deschis, foarte gingaș și delicat. Mai jos vă prezentăm rețeta pas cu pas, astfel încât să obțineți cele mai originale ouă pentru masa de Paști. De asemenea, vă vom arăta cum puteți decora ouăle pascale, ca să fie și mai frumoase.

Cum să vopsiți frumos ouăle pascale

Ingrediente

-1 varză roșie mică

-0.5 l de apă

-4-5 linguri de oțet

-ouă albe

-colorant alimentar auriu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați o varză roșie mică, puneți-o într-o cratiță și turnați deasupra 0.5 l de apă. Aduceți la fierbere și fierbeți varza la foc mic timp de 40-45 de minute. Luați cratița de pe foc, lăsați varza să se răcească complet, apoi scoateți-o din apă. Turnați 4-5 linguri de oțet în supa obținută.

2. Puneți ouăle fierte în acest amestec și țineți-le timp de 3-4 ore. O culoare extraordinară, nu-i așa? Cu cât veți ține ouăle mai mult timp în amestec, cu atât mai intensă va fi culoarea ouălor.

3. Scoateți ouăle pe un șervețel și lăsați-le să se usuce complet.

4. Apoi folosiți un mic truc: stropiți ouăle cu ajutorul unei pensule cu peri rigizi sau o periuță de dinți veche cu un colorant alimentar de culoare aurie. Înainte de decorarea ouălor, trebuie să acoperiți masa de lucru cu un prosop de hârtie.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv