O rețetă sănătoasă de pâine fără drojdie: pentru cei care își doresc o alimentație sănătoasă.

Vă prezentăm o rețetă excelentă de pâine fără drojdie, care este o alternativă sănătoasă pâinei dospite. Rețeta este foarte simplă și ușor de realizat, iar pâinea obținută este gustoasă și aromată, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Această pâine se păstrează mai multe zile, cu cât stă mai mult timp, cu atât devine mai gustoasă. Aveți grijă de sănătatea dvs și consumați produse de casă sănătoase!paine

Ingrediente

-800 g de făină de calitate superioară

-75 g de făină de secară

-100 g de lapte praf

-2 lingurițe de coriandru

-1/3 linguriță de cardamom (opțional)

-1 priză de anason (sau chimen)

-1 linguriță de scorțișoară

-3-6 lingurițe de zahăr

-2 lingurițe cu vârf de sare

-1-3 lingurițe de bicarbonat de sodiu

-1/2 linguriță de sare de lămâie

-600 ml de iaurt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Mărunțiți condimentele, apoi combinați toate ingredientele uscate și adăugați iaurtul. Amestecați masa până veți obține consistența unui terci de griș. Dacă veți adăuga mai mult iaurt, atunci veți obține pâinea mai moale.

2. Ungeți forma de copt cu ulei.

3. Așezați aluatul în formă. Puneți pâinea în cuptor la cea mai joasă temperatură. Aluatul trebuie să-și dubleze volumul. Scoateți aluatul din cuptor după mai mult de o oră.

Notă: amestecul uscat poate fi păstrat la frigider până la 7 zile. Dacă doriți să-l păstrați mai mult timp, atunci adăugați sare de lămâie și bicarbonat de sodiu înainte de a-l da la cuptor. Dacă veți pregăti amestecul uscat pentru o săptămână înainte, atunci, pur și simplu, veți combina amestecul uscat cu iaurt și veți da aluatul la cuptor. Veți avea nevoie de doar 5 minute. Această pâine o să vă ofere multă energie. De asemenea, acest produs este digerat ușor de către organism.

paine

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv