O rețetă turcească delicioasă: rahat lokum de căpșuni!

Rahat lokum – dulciuri tradiționale turcești delicioase, care de fapt au fost inventate în Cipru. Acestea sunt niște bomboane dulci în formă de cuburi, asemănătoare cu marmelada, pe care le iubesc și adulții și copiii. Dacă și dumnevoastră sunteți iubitor de această delicatesă, încercați să o gătiți acasă după rețeta pe care v-am pregătit-o astăzi. Aceste dulciuri se pregătesc simplu și rapid, fără ingrediente greu accesibile și au un gust fin și aromat!
thumb2

Ingrediente

 • 200 g de căpșuni
 • 15 g de gelatină praf
 • 150 g de zahăr pudră
 • o jumătate de lămâie

[the_ad id=”66″]

Mod de preparare

 1. Cu ajutorul unui blender se mărunțesc căpșunile. Puteți folosi atât căpșuni proaspete cât și congelate.
  1
 2. Adăugați gelatina în căpșuni și lăsați pentru un timp să se umfle. Apoi adăugați 120 de grame de zahăr pudră și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați bine și încălziți amestecul la foc mic. Gătiți până când gelatina se dizolvă, dar fără să aduceți amestecul la fierbere. 2
 3. Scoateți amestecul de pe foc și lăsați-l să se răcească. Apoi cu un mixer bateți timp de 6 minute, până când masa se va îngroșa și se va deschide la culoare.
  3
 4. Luați o formă comodă, așezați pe ea hârtie cerată și turnați compoziția. Neteziți ușor deasupra și puneți într-un loc răcoros timp de 5-6 ore ca să se întărească.
 5. După ce rahatul s-a întărit, tăiați-l cuburi și presărați deasupra zahăr pudră.

5De acum în colo nu va fi nevoie să cumpărați acest desert pentru că puteți să-l pregătiți acasă fără prea mult efort. Preparați acest desert natural pentru cei dragi și nu uitați să împărtășiți rețeta și cu prietenii dvs!

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com