Corăbioare din vinete umplute cu legume la cuptor – un deliciu uimitor!

Vă prezentăm o rețetă de aperitiv cu legume în cele mai bune tradiții a bucătăriei naționale grecești. ”Papoutsakia” este o rețetă delicioasă din bucătăria grecească de vinete umplute cu carne tocată și acoperite de un strat de sos bechamel. Se pare ca originile rețetei sunt din Smirna și Constantinopol, dar grecii le-au adaptat și le regăsim atât în partea continentală cât și în cea insulară. Deoarece suntem în perioada postului, vă îndemnăm să pregătiți această specialitate delicioasă fără a folosi carne, cu sos pe baza supei de legume. Obțineți un fel de mâncare cald delicios, deosebit de aromat și sățios.

Ingrediente

– 1 vânătă

– 1 ardei gras

– 1 morcov

– 1 ceapă

– 1 roșie

– 4 ciuperci de mărime medie

– 200 ml supă de legume

– 1 lingură de făină

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 căței de usturoi

– condimente (sare, ienibahar, coriandru măcinat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați vânăta în jumătate. Cu o lingură, îndepărtați miezul. Presărați vânăta cu sare și lăsați-o la temperatura camerei pentru câteva minute.

2. Curățați ceapa și ciupercile. Amestecați ciupercile cu o jumătate de ceapă și miezul de vânătă, folosind un robot de bucătărie. Prăjiți amestecul obținut într-o tigaie uscată, până se evaporă tot sucul. Potriviți cu condimente.

3. Într-o altă tigaie, cu ulei încins, prăjiți o jumătate de ceapă tăiată cuburi, morcovul și ardeiul gras tăiat pai, usturoiul felii și roșia tăiată cuburi. Prăjiți legumele până sunt aproape gata. Potriviți cu condimente.

4. Spălați vânăta și scurgeți-o de lichidul în exces. Puteți coace vânăta atât la cuptorul clasic, cât și în cuptorul cu microunde. Dacă doriți să urmați calea cea mai simplă, acoperiți-le cu un capac special și coaceți-le în cuptorul cu microunde la regimul de putere maximă timp de 4 minute. Amestecați ciupercile cu legumele prăjite. Umpleți vânăta cu amestecul de legume.

5. Prăjiți puțin făina pe o tigaie uscată, apoi adăugați  în tigaie supa de legume și amestecați. Potriviți cu sare și condimente. Aduceți până la fierbere.

6. Ungeți o forma de copt cu ulei. Aranjați în aceasta vânata umplută. Acoperiți vânata cu sosul fierbinte. Coaceți vânăta în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 250°C până se rumenește.

7. Serviți vânata umplută de sine stătător sau cu garnitură de legume.

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv