Pastramă suculentă de curcan – se coace fără pungă și folie de aluminiu!

Descoperiți secretul preparării celei mai gustoase și suculente pastrame de curcan. Pastrama de curcan este o delicatesă culinară care poate fi prepară foarte simplu acasă. Pentru aceasta veți avea nevoie de un piept de curcan, usturoi, ulei și condimentele preferate. Ca să obțineți pastrama suculentă, trebuie să țineți carnea în saramură timp de câteva ore, apoi s-o marinați și în final s-o coaceți la cuptor. Veți obține pastramă de casă delicioasă, foarte fragedă, suculentă și aromată, care te cucerește prin gustul său uimitor. Dacă vă plac produsele de carne sănătoase, atunci preparați această rețetă genială și folosiți pastrama de curcan la prepararea sandwich-urilor, salatelor sau aperitivelor.pastrama

Ingrediente

– 1.5 kg de piept de curcan (dezosat)

-3 căței de usturoi mari

– 1 linguriță de muștar

– 2 linguri de ulei

– 4 linguri de sare

– condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați saramura: 4 linguri de sare la 1 l de apă. Înmuiați carnea în saramură timp de 2-3 ore.

2. Scurgeți saramura, spălați carnea și uscați-o.

3. Tăiați usturoiul în bucăți lungi. Faceți tăieturi în carne cu un cuțit subțire și puneți usturoiul.

4. Amestecați condimentele uscate (piperul negru, boiaua, boabele de coriandru, busuiocul, oregano, un vârf de cuțit de piper roșu). Adăugați uleiul și muștarul. Trebuie să obțineți un amestec dens.

5. Ungeți carnea pe toate părțile cu acest amestec, puneți-o într-un vas cu capac (sau într-o pungă) și dați-o la frigider pentru o zi (am lăsat-o timp de 12 ore).
p1

6. Apoi așezați carnea pe o tavă uscată și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 35 de minute. Nu deschideți cuptorul, lăsați carnea să stea la cuptor până se va răci complet. În acest timp carnea va fi gata și va rămâne suculentă.
p2

7. Orientați-vă după cuptor, dacă doriți să mențineți carnea suculentă, nu trebuie să măriți timpul de coacere.

8. Dați carnea la frigider ca să se răcească complet.

9. Tăiați pastrama felii și savurați-o cu plăcere.
p3

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv