Pateuri din aluat foietaj cu cașcaval de capră – gustarea mea preferată: simplu și gustos!

Vă recomandăm să preparați aceste pateuri, atunci când nu aveți timp și vă doriți o gustare sărată. “Pateurile cu cașcaval de capră” se prepară rapid și ușor din aluat foietaj, au o umplutură deosebită de sos pesto, roșii, cașcaval de capră și semințe de pin, o combinație ciudată, dar foarte delicioasă. Aceste pateuri sunt foarte fragede și apetisante și pot fi savurate atât calde, cât și reci, sunt nemaipomenite!

pateuri

Ingrediente

— 300 g de aluat foietaj

— 6 linguri de sos pesto din busuioc

— 150 g de cașcaval de capră

— 2 linguri de semințe de pin

— 3 linguri de ulei de măsline “Extra virgin”

— 2 roșii coapte de mărime medie

— sare și piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Întindeți aluatul într-un dreptunghi cu mărimea de 40*25 cm, aliniați marginile. Tapetați tava cu hârtie de copt. Tăiați aluatul în 6 dreptunghiuri. Așezați-le în tavă și înțepați aluatul cu o furculiță.

2. Ungeți uniform bucățile de aluat cu sos pesto. Tăiați roșiile rondele subțiri și puneți câteva rondele de roșii în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, așezați deasupra cașcavalul și presărați semințele de pin. Stropiți-le cu ulei și asezonați cu sare și piper.

3. Lipiți pateurile astfel, încât mijlocul să rămână deschis. Coaceți pateurile la 200 de grade timp de 15-20 de minute, până se rumenesc. Serviți-le cu salată verde proaspătă.

pateuri

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv