Colțunași de casă frumoși și delicioși – 5 moduri rapide și aspectuoase de lipire!

Efectul estetic al felurilor de mâncare pregătite mereu contează foarte mult. De obicei, la masa de sărbătoare aperitivele ce sunt servite într-un mod mai aspectuos sunt cel mai des solicitate de către musafiri. Bucurați-i pe cei dragi cu pelmenii sau colțunașii preferați, serviți într-un mod deosebit de aspectuos. Vă prezentăm mai jos top 5 cele mai reușite și simple metode de lipire a aluatului, astfel încât să obțineți un fel de mâncare deosebit.

Untitled-1

Top 5 cele mai rapide și aspectuoase moduri de lipire a pelmenilor

1. Lipirea colțunașilor cu ”cosiță”

Deși la prima vedere pare a fi un mod de lipire mai complicat, ce durează prea mult timp, acesta este foarte simplu. După doar câțiva pelmeni procesul va deveni mult mai rapid.

1

2. Pelmeni rotunzi

Plecați de la forma tradițională a pelmenilor și redați-i o formă rotundă. Decupați din blatul de aluat cercuri de o mărime mai mică decât de obicei. Pe un cerc aranjați umplutura și acoperiți cu al doilea cerc din aluat. Prindeți marginile în formă de cosiță.

2

3. Pelmeni super rapizi

Dacă dispuneți de puțin timp pentru a pregăti pelmenii sau colțunașii preferați, folosiți această metodă. Întindeți aluatul într-un blat lung. Aranjați umplutura și acoperiți-o cu o margine a blatului. Apăsați marginea cu degetele. Decupați pelmenii cu ajutorul unui pahar.

3

4. Pelmeni clasici

Aranjați pe cercul din aluat umplutura și lipiți marginea folosind o furculiță. Astfel aluatul se va lipi bine, iar pelmenii vor avea o margine frumoasă după fierbere.

4

5. Pelmeni în formă de brăduț

Folosiți această metoda pentru a obține un fel de mâncare deosebit de aspectuos. La fel, acest mod de lipire/decor al aluatului îl puteți folosi când veți prepara colțunași sau pateuri.

5

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv