Pilaf călugăresc la cuptor – un deliciu sănătos și sățios fără carne!

Vă prezentăm o rețetă de pilaf călugăresc delicios. Acesta este un fel de mâncare cald foarte sățios și aromat, numai bun pentru toți ce nu consumă carne. Pilaful este foarte sățios, deoarece conține 3 tipuri de terci, perfect combinate cu legume. Este o garnitură pe cât de simplă, la prima vedere, pe atât de delicioasă.

Ingrediente

– 1 pahar de hrișcă

– 1 pahar crupe de grâu

– 1 ceapă

– 1 pahar de orez

– 300 g de ciuperci champignon

– 1 morcov

– 50 ml  ulei de floarea soarelui

– sare

– piper negru măcinat

– apă caldă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dați morcovul prin răzătoare. Tăiați ceapa cuburi, ciupercile – felii (puteți folosi atât ciuperci proaspete, cât și conservate).

2. Prăjiți aparte ciupercile și ceapa cu morcovul, într-o tigaie cu ulei încins. La dorință, puteți adăuga la legume și un ardei gras, tăiat pai.

3. Aranjați ingredientele în straturi, într-o formă adâncă, termorezistentă (cu volumul de cel puțin 2.5 l), precum urmează: hrișca (preventiv ținută în apă clocotită), ciupercile, morcovul cu ceapa, orezul spălat, ciupercile, morcovul cu ceapa, crupa de grâu spălată, ciupercile și morcovul cu ceapa. Presărați fiecare strat cu sare și piper negru măcinat.

4. Turnați în formă apă caldă, astfel încât aceasta să acopere legumele. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 15 minute.

5. Scoateți forma din cuptor și mai turnați un pahar de apă. Întoarceți-o în cuptor. Micșorați temperatura până la 150°C.

6. Terciul va fierbe încă timp de 35-40 de minute. Pete 15 minute după ce ați micșorat temperatura verificați dacă nu s-a evaporat toată apa. La necesitate, mai adăugați apă.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv