Plăcintă cu pește – o mâncare delicioasă. Poate fi preparată și în post, atunci când avem dezlegare la pește.

Plăcinta cu pește, cartofi și ceapă are un gust extraordinar și poate fi preparată de orice gospodină, chiar dacă are puțină experiență. Această plăcintă este foarte aspectuoasă și va înfrumuseța orice masă de sărbătoare. Puteți prepara această capodoperă oricând aveți poftă de o plăcintă cu pește și în acele zile de post când se permite de mâncat pește. Răsfățați-i pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, arătoasă și deosebită.
peste

Ingrediente

-1 kg de aluat cu drojdie (de post)

-500 g de file de pește

-500 g de cartofi

-500 g de ceapă

-ulei

-sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați cartofii fâșii, ceapa – rondele și peștele în bucăți mari. Condimentați peștele cu sare și piper.

2. Presărați masa de lucru cu făină și întindeți jumătate de aluat într-un strat de aproximativ 1 cm grosime. Așezați aluatul pe o tavă unsă cu ulei. Puneți deasupra cartofii, sărați-i, apoi așezați bucățile de pește, după care rondele de ceapă, nivelați uniform și acoperiți cu a doua jumătate de aluat întins, lipiți marginile și înțepați suprafața cu o furculiță în câteva locuri, pentru ca în timpul coacerii aluatul să nu se umfle.

3. Puteți unge plăcinta cu ceai tare și îndulcit, lăsându-l preventiv la infuzat timp de 15 minute.

4. Coaceți plăcinta cu pește în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute până se va rumeni frumos.

5. După ce s-a copt plăcinta, ungeți-o imediat cu ulei, acoperiți-o cu un prosop și când se va răci, o puteți servi la masă.
1

Notă: Pentru umplutura acestei plăcinte puteți folosi, peștele mic, cum ar fi, capelinul. Acești pești micuți se pun întregi în plăcintă – după ce se va coace plăcinta, oasele nu se vor simți.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv