Prăjitură pentru vegetarieni – un desert pufos și aromat cu fructe uscate!

Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de prăjitură pentru vegetarieni! Acest desert este ideal și în perioada de post, fiindcă nu conține ouă și produse lactate. Prăjitura se prepară din aluat dospit și caise uscate, o combinație delicioasă pe care trebuie s-o încercați. Veți obține o prăjitură foarte moale, pufoasă și aromată, excelentă pentru ceai!tarta

Ingrediente pentru aluat

-1/2 pahar de apă pentru maia

-2 pahare de apă

-1/3 pahar de ulei

-3 lingurițe de praf de copt

-30 g de drojdie

-6-7 pahare de făină

-2 linguri de zahăr

-1/2 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-1/2 kg de caise uscate

-1/2 pahar de zahăr

-1/2 pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Amestecați treptat într-un bol apa, uleiul și celelalte ingrediente, cu excepția făinii. Dizolvați în prealabil drojdia în 1/2 pahar de apă caldă. Adăugați treptat făina și frământați aluatul.

2. Trebuie să frământați aluatul timp de aproximativ 10-15 minute. Puneți aluatul la loc cald și lăsați-l la dospit timp de câteva ore.

3. După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în 2 părți – o parte mai mare și una mai mică.

4. Ungeți o tavă caldă cu ulei. Așezați partea cea mare de aluat întinsă într-un strat. Puteți întinde și partea cea mică de aluat și s-o acoperiți cu un prosop, ca să crească.

5. Între timp preparați umplutura. Turnați apa într-o cratiță și adăugați zahărul. Puneți cratița la foc mediu. După ce zahărul s-a dizolvat, adăugați caisele uscate și fierbeți timp de 30 de minute.

6. Lăsați umplutura să se răcească un pic și așezați-o deasupra aluatului. Acoperiți umplutura cu a doua parte de aluat și lipiți marginile. Faceți câteva tăieturi arbitrare și puneți prăjitura la loc cald timp de 15-20 de minute.

7. Ungeți prăjitura cu ulei și coaceți-o în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute.

tarta

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv