Pregătiți această rețetă de vinete marinate – sunt nemaipomenit de gustoase și sănătoase!

Vânăta este o legumă săracă în calorii și are multe proprietăți importante pentru organism datorită elementelor din compoziția ei: proteine, fibre, vitamine (C, B, PP), fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu. Având un conținut mare de apă, de circa 95%, vânăta este utilă în procesul de detoxifiere a organismului. Vinetele reprezintă un izvor de sănătate, fiind indicate în anemie, constipație, reumatism, afecțiuni hepatice și pancreatice, gută, diabet și boli cardiovasculare. Astăzi echipa Bucătarul.tv vrea să vă răsfețe cu o rețetă extrem de delicioasă de vinete marinate. Această rețetă este foarte simplă și ușor de preparat, se marinează în doar 3-5 zile și le puteți savura cu cartofi, bucate din carne sau ca atare. Sunt atât de gustoase încât veți dori să le gustați chiar a doua zi, sunt o gustare foarte aromată, picantă și pur și simplu irezistibilă. Încercați rețeta și ea va deveni preferata dvs.

vinete

Ingrediente

-5-6 vinete de mărime medie

-100 ml de oțet de 6%

-2 pahare de apă

-4 cuișoare

-5 frunze de dafin

-10 boabe de piper

-3 linguri de zahăr brun (am folosit 2 linguri de miere + 1 lingură de zahăr obișnuit)

-1.5 linguri de sare

-1 lingură de ulei

-10 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățiți vinetele de coajă, tăiați-le în felii (pe lungime) și prăjiți-le până devin aurii.
v1

v3

2. Preparați marinada: turnați într-o cratiță oțetul și apa, adăugați cuișoarele, frunzele de dafin, boabele de piper, zahărul brun, sarea și uleiul. Fierbeți marinada și lăsați să se răcească.

3. Înmuiați fiecare felie de vânătă în marinadă și așezați-le într-o cratiță, puneți deasupra feliile de usturoi și turnați marinada deasupra. Marinada este într-o cantitate mare, astfel vinetele vor pluti în ea.
v2

v4

4. Păstrați vinetele la frigider. Acestea vor fi marinate după 3-5 zile. Serviți cu plăcere!
vinete

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv