Preparați acasă cel mai gustos și natural salam crud-uscat.

Echipa Bucătarul.tv vă oferă o rețetă excelentă de salam de casă crud-uscat, care se prepară foarte ușor și este delicios. Rețeta este foarte simplă și reprezintă o alternativă sănătoasă mezelurilor din comerț. Salamul de casă este natural și are un gust extraordinar. Încercați să preparați salamul acasă și veți renunța pentru totdeauna la produsele din magazin!salam

Ingrediente

– 1.5 kg de carne

– 700 g de slănină

– 3 linguri de sare

– 0.5 linguriță de piper

– 2 linguri de zahăr

– 1.5 linguri de vodcă

– 50 ml de coniac

– 4-5 căței de usturoi

– mațe de porc

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați slănina, uscați-o și frecați-o cu sare și usturoi (la dorință). Dați-o la frigider pentru 10-12 ore.

2. Puteți folosi orice fel de carne. În această rețetă am folosit carne de vită. Spălați carnea, uscați-o și tăiați-o în felii mici și subțiri. Puneți carnea într-un bol, adăugați o lingură de sare și o lingură de zahăr și un pic de piper. Turnați vodca și adăugați la dorință alte condimente după gust. Dați carnea la frigider peste noapte.

3. Uscați bine slănina și tăiați carnea în bucăți mici cu un cuțit ascuțit sau dați-o prin mașina de tocat cu duză specială.

4. Dați slănina la congelator pentru 15-20 de minute, apoi tăiați-o cubulețe. Puteți da și slănina prin mașina de tocat, doar că salamul va deveni destul de gras.

5. Combinați toate ingredientele.

6. Adăugați sarea și zahărul rămas și turnați puțin coniac. Dacă nu aveți coniac, atunci puteți folosi vodcă. Pentru un gust mai intens, adăugați și alte condimente. Amestecați bine masa de carne.

7. Spălați bine mațele de porc și umpleți-le cu masa de carne. Puteți înlocui mațele de porc cu tifon curat.

8. Puneți salamul la zvântat într-un loc răcoros și în curent de aer. După 2-3 zile, salamul va începe să se usuce, iar după 9-10 zile, acesta va fi gata de consum.

salam

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv