Puțini cunosc acest adevăr despre urzici!!! Dacă suferi de aceste boli nu le mai consuma!

Este cunoscut de toți că urzicile sunt extrem de sănătoase şi că ele conţin multe vitamine (vitaminele A, B2, C şi K), substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, săruri minerale. Însă, ceea ce nu cunosc toți este faptul că ele au şi o listă lungă de contraindicaţii.

Urzica folosită în cantităţi mari, duce la mărirea coagulabilității sângelui. Nu se indică pentru suferinzii de hipertensiune arterială, ateroscleroză, polipi, adenom testicular. Este interzisă în caz de hemoragie uterină provocată de fibroame şi mioame. La bătrâni poate agrava tromboflebita.

Unele medicamente pot interacţiona în mod negativ cu planta, de aceea consultați medicul înainte de a începe o cură de tratament. Datorită proprietăţilor de detoxifiere, urzicile pot provoca, la unele persoane, un mic disconfort gastro-intestinal.

În plus, urzica are o acțiune diuretică mărită, de aceea consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Cei care consumă regulat această plantă trebuie să aibă grijă că în dieta lor zilnică au introdus destul potasiu.

1
Cercetările de laborator au dovedit că urzica determină contracțiile uterului, din acest motiv se recomandă ca femeile însărcinate să se ferească de consumul de urzică!

Să fiți sănătoși!

 

Autor text: Bucătarul.tv