Rață umplută la cuptor – mâncarea, care va deveni specialitatea casei! Nici nu m-am gândit, că se prepară atât de simplu.

“Rața cu mere” este o mâncare cu un gust incomparabil, care se prepară extrem de simplu și va înfrumuseța masa de sărbătoare. Rața este marinată în prealabil, apoi este umplută cu fructe și coaptă la cuptor. Vă recomandăm să încercați această rețetă și să savurați gustul armonios al cărnii de rață, combinat cu mere acrișoare. Veți obține o mâncare de nota zece, chiar dacă nu sunteți un bucătar cu experiență.rata

Ingrediente

– o rață de 2 kg

– 100 g de prune uscate

– 3-4 căței de usturoi

– 2 mere

– 2-3 cartofi

– suc de lămâie după gust

– miere după gust

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați rața și uscați-o. Ungeți-o cu miere și frecați-o cu usturoi pisat, sare și piper atât în interior, cât și exterior. Stropiți-o cu suc de lămâie și lăsați-o la marinat peste noapte.

2. Spălați merele și tăiați-le felii. Le puteți decoji în prealabil. Umpleți rața cu prune uscate și mere tăiate, apoi coaseți burta cu un fir de ață.

3. Curățați cartofii și tăiați-i felii, condimentați-i cu sare și piper.

4. Puneți rața într-o folie de copt de tip manșon și așezați cartofii în jurul raței. Fixați folia din ambele părți și așezați-o pe o tavă.

5. Puneți rața în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 2-2.5 ore. Când rața va fi aproape gata, desfaceți partea de sus a foliei și lăsați rața în cuptorul fierbinte, ca să se rumenească.

rata

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv