Ratatouille leneș – o rețetă extraordinară de vară pentru cei care nu vor să piardă mult timp pentru gătit!

“Ratatouille” este o tocană tradițională de legume din regiunea Provence, Franța, care este foarte delicioasă și potrivită pentru sezonul estival. Acest fel de mâncare este foarte aromat, se prepară foarte ușor la cuptor și arată excepțional. Nu ezitați să preparați vara aceasta un ratatouille sănătos, gustos și extrem de apetisant!

ratatouille

Ingrediente

-2 vinete

-1 morcov

-2 căței de usturoi

-2 roșii

-150 g de brânză

-1-2 linguri de smântână

-sare după gust

-ulei după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați vinetele și faceți tăieturi transversale. Nu tăiați vinetele până la capăt. Grosimea feliilor trebuie să fie de cel mult 1 cm. Sărați fiecare felie tăiată și lăsați legumele să stea timp de 15 minute. Spălați din nou vinetele și înmuiați-le în apă rece timp de 20 de minute, ca să înlăturați gustul amar.

2. Tăiați roșiile și morcovul în rondele subțiri.

3. Scoateți vinetele din apă și ungeți fiecare tăietură cu ulei și așezați alternativ rondelele de roșii și morcov.

4. Amestecați brânza cu smântână și usturoiul dat prin presă. Puneți această umplutură în fiecare tăietură și ungeți vinetele deasupra cu umplutura rămasă.

5. Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei, așezați vinetele împănate. Străpungeți vinetele cu scobitori pe părțile laterale, ca să nu se întoarcă.

6. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-50 de minute. Spre final, puneți vinetele la programul “grătar” pentru 5-7 minute, ca să se rumenească. Serviți ratatouille presărat cu verdeață.
ratatouilepreview

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv