Ruladă de ficat cu cremă de brânză – arată demențial și este nespus de gustoasă!

Vă prezentăm o rețetă de ruladă de ficat super delicioasă. Ficatul este un produs foarte benefic pentru organism. Acesta va fi savurat de toți cei ce de obicei nu preferă ficatul, inclusiv și de copii. Această ruladă fină și aromată, se potrivește perfect pentru un mic dejun, cât și poate fi cu ușurință servit la masa de sărbătoare.

untitled-1

Ingrediente

– 1.5 kg ficat de vită

– 250 g de brânză topită

– 20 ml ulei de floarea soarelui

– 65 g de unt

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 2 căței de usturoi

– 1 linguriță de sare

– condimente pentru carne

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați ficatul fâșii de mărime medie. Prăjiți ficatul timp de câteva minute într-o tigaie cu ulei încins. Folosiți o tigaie cu pereți groși. Turnați 1/3 pahar de apă și prăjiți înăbușit, amestecând periodic.

2. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu brânza topită. Obțineți o pastă omogenă. Adăugați usturoiul presat, sarea și condimentele. Amestecați.

3. Dați morcovul prin răzătoare. Tocați mărunt ceapa. Prăjiți legumele într-o tigaie cu ulei încins, timp de 6-8 minute.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. După ce ficatul s-a răcit, dați-l prin mașina de tocat carne. Dați prin mașina de tocat carne și legumele prăjite. Amestecați.

5. Întindeți pe suprafața de lucru hârtie de copt. Aranjați pe aceasta amestecul de ficat cu legume și redați-i o formă dreptunghiulară. Străduiți-vă să obțineți margini drepte. Ungeți stratul de ficat cu crema de brânză. Rulați începând de la o margine și formați rulada.

6. Dați rulada la frigider pentru 2-4 ore.

untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv